Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Spurdziņš: Latvijā inflācija sāks samazināties 2009.gadā

Latvijā inflācija samazināsies 2009.gadā, tā piektdien Latvijas Radio 4 raidījumā "Darbības personas" prognozēja finanšu ministrs Oskars Spurdziņš.

Viņš norādīja, ka šogad inflācija varētu vēl nedaudz palielināties vai stabilizēties, arī nākamgad gaidāma inflācijas stabilizācija, bet jau 2009.gadā Latvijā inflācijas līmenis samazināsies.

Šogad vasaras pirmajos mēnešos patēriņa preču cenas negaidīti pieauga, kas veicināja inflācijas pieaugumu. Tāpēc turpmāk ir jādomā par to, kā ierobežot cenu paaugstinājumu patēriņa preču tirgū. Tāpat ir jādomā, kā palīdzēt iedzīvotājiem ar vismazākajiem ienākumiem, teica finanšu ministrs.

Viņš klāstīja, ka viens no veidiem, kā mazināt inflāciju, ir kreditēšanas ierobežošana un to jau paredz inflācijas mazināšanas plāns. Piemēram, jāpanāk, lai iedzīvotāji, pērkot preces vai nekustamo īpašumu - izmantojot kredītu, obligāti iemaksātu 10-15% pirmo iemaksu, teica Spurdziņš, piebilstot, ka tas būtu viens no veidiem, kā mazināt inflāciju.

Jau ziņots, ka jūlijā Latvijā līdz ar patēriņa cenu kāpumu inflācija sasniedza rekordaugstu līmeni - 9,5%.

Lai bremzētu inflāciju, valdība martā apstiprināja inflācijas apkarošanas plānu, kas paredz izmaiņas kreditēšanas politikā, nekustamo īpašumu jomā, kā arī nodokļu politikā. Lielākā daļa no šā inflācijas apkarošanas plāna ietvaros tapušajiem likumu grozījumiem stājās spēkā jūnija sākumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses