Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

"Swedbank" esot gatava atkal aktīvi izsniegt kredītus

Swedbank trešdien paziņojusi, ka tā atkal gatava atgriezties pie aktīvas kreditēšanas. Kā norāda banka, makroekonomiskā situācija Latvijā signalizē par stabilizāciju un jautājums arī par privātpersonu kreditēšanas tirgu, kas atjaunojas līdz ar ekonomikas izaugsmi, kļūst arvien aktuālāks.Bankas vadība arī apgalvo, ka divu iepriekšējo gadu ekonomiskās lejupslīdes laikā tā guvusi mācību un tagad varot objektīvi novērtēt, kurš šobrīd grib un var aizņemties. Pieredze mainījusi arī iedzīvotāju paradumus, veicinot pārdomātākus lēmumus, spriež bankas valdes locekle Oksana Sivokobiļska.

Šobrīd Swedbank izsniedz aizdevumus klientiem, kuriem ir "pamatota vajadzība, iespēja saņemt kredītu un izpratne par atbildīgu aizņemšanos". Aizdevumu var saņemt klienti, kuriem ir stabili ikmēneša ienākumi un darba devējs, izglītība un darba pieredze, Swedbank ir pamatbanka, laba kredītvēsture, kopējās kredītsaistības veidos ap 30% no mājsaimniecības ikmēneša ienākumiem, uzkrājumi un iespējas līdzfinansēt kredītu.

Savukārt aizņemties nav vēlams cilvēkiem, kuriem ir daļēji oficiāli un daļēji neoficiāli ienākumi, ja vajadzīgs 100% finansējums, nav pašu ieguldījuma, jau ir lielas kredītsaistības, kas pārsniedz 30% no mājsaimniecības ikmēneša ienākumiem, ir slikta kredītvēsture, ir nesabalansēta finanšu plūsma jeb dzīve "no algas līdz algai".

Bankas skatījumā pašreizējās mājokļu cenas padara tos pieejamus ģimenēm ar vidējiem ienākumiem.

Kopējais Swedbank izsniegto hipotekāro kredītu skaits sasniedz 55 000.

Top komentāri

Kabans
K
Ko tad neturpina pēdējo divu gadu praksi - uzkruķīt procentus esošajiem klientiem izmantojot jebkuru iemeslu? Tas jums labi sanāca. Sāka pat līdzinātie 90.gadu sākuma bandītiem. Kā saka - pēc pēdējo gadu izdarībām - meklējiet lohus, kas ir gatavi ar jums sasieties. Visi normālie jau bariem iet projām (kā dzirdams), jo citur arī kreditē. Un uzskata par klientiem nevis slaucamām govīm.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses