Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Swedbank Robur Zviedrijā atzīts par Gada fonda pārvaldnieku 2007.gadā

Hansabankas Grupas lielākā akcionāra – Swedbank – meitas uzņēmums Swedbank Robur saņēma lielo balvu kā Gada fonda pārvaldnieks Zviedrijā no lietišķā laikraksta Dagens Industri un investīciju izpētes firmas Morningstar par ļoti labiem fonda darbības rezultātiem 2007. gadā. "Šī balva norāda, ka esam veiksmīgi izveidojuši unikālu pārvaldības modeli, kas ir ļoti konkurētspējīgs.

Mēs esam priecīgi un lepni par šo Gada fonda pārvaldnieka nomināciju, kā arī par to, ka varam mūsu klientiem piedāvāt augstas kvalitātes fondus līdzekļu ieguldīšanai," teica Matss Lagerkvists (Mats Lagerqvist), Swedbank Robur prezidents. Stefans Franzēns (Stefan Franzén) un Ingemārs Sīrēns (Ingemar Syréhn) saņēma zelta medaļas tādās apbalvošanas kategorijās kā Globālie fondi un Zviedrijas fondi, ieguldījumi uzņēmumu akcijās, kuru tirgus kapitalizācija ir mazāka par 250 miljoniem ASV dolāru un tādu uzņēmumu akcijās, kuru tirgus kapitalizācija ir no 2 līdz 10 miljardiem ASV dolāru. Fondu pārvaldības uzņēmums, kas ieguvis lielāko punktu skaitu, ņemot vērā saņemtās medaļas, un atbilst tādam kritērijam kā klientiem draudzīgs pārvaldnieks, iegūst arī lielo balvu, proti, kļūst par Gada fonda pārvaldnieku. Swedbank Robur saņēma lielo balvu kā Gada fonda pārvaldnieks arī 2003. gadā, bet pēdējo piecu gadu laikā katru gadu ir ieguvis kādu medaļu vienā no vairākām apbalvošanas kategorijām. Swedbank Robur ir Swedbank pilnībā piederošs meitas uzņēmums. Robur izveidoja 1967. gadā kā vienu no pirmajiem fondu pārvaldniekiem Zviedrijā. 2006. gada 1. decembrī Robur nomainīja tā nosaukumu uz Swedbank Robur. Pateicoties fondu pārvaldnieku labajiem darbības rezultātiem un unikālajai pārstāvībai vietējā līmenī, izmantojot Swedbank un Zviedrijas krājbanku filiāļu tīklu, tagad Swedbank Robur ir līderi investīciju nozarē visā Ziemeļvalstu reģionā. Pašlaik Swedbank Robur pārvalda kapitālu, kuru uzņēmumam ir uzticējuši 3,1 miljons ieguldītāju. Zviedrijas savstarpējo fondu tirgū Swedbank Robur pārvalda 26% pārvaldībā esošo aktīvu. Papildu informācija: Mats Lagerqvist, President, Swedbank Robur, tālr.: +46-8-585 924 00, Sara Hägg, Preses sekretāre, Swedbank Robur, tālr.: +46-730-45 27 57.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pozitīvas vēsmas kreditēšanā

Eiropas Centrālās bankas (ECB) sāktā procentu likmju samazināšana un ekonomikas dalībnieku noskaņojuma stabilizēšanās Latvijā šovasar iezīmējusi nelielu aktivizēšanos kreditēšanā. Savukārt noguldījumu...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses