Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Termiņš, kad paziņos jauno FKTK vadītāju, zināms, kandidāti - ne

Par jaunā Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētāja amata kandidāta izvirzīšanu atbildīgās iestādes - Finanšu ministrija (FM) un Latvijas Banka (LB) - tā vārdu beidzot sola paziņot 15.aprīlī, kad līdz tagadējā FKTK vadītāja Ulda Cērpa pilnvaru beigām būs atlikušas mazāk par divām nedēļām.

Pretendentu saraksts joprojām netiek atklāts - FM vien norāda, ka tas ir "plašs". Finanšu ministra Ata Slaktera (TP) preses pārstāve Diāna Bērziņa trešdien Dienai teica, ka ministrs un LB prezidents Ilmārs Rimšēvičs tikušies šo pirmdien, lai pārrunātu un izvērtētu esošos kandidātus. "Savā starpā viņi vienojušies par favorītiem. Šie cilvēki ir uzrunāti un izteikuši gatavību šādus pienākumus pildīt, par viņiem arī saņemtas atzinīgas ekspertu atsauksmes," informēja ministra pārstāve. Viņa noraidīja ekspertu pārmetumus, ka FKTK jauna vadītāja meklēšanas process ir necaurskatāms, piebilstot, ka divas nedēļas ir pietiekošs laiks, lai izvirzīto kandidātu izvērtētu sabiedrība. Pēc kādiem kritērijiem no vairākiem sameklētajiem kandidātiem tiks izvēlēts viens, D.Bērziņa gan nevarēja pateikt. Līdz šim A.Slakteris kā potenciālus kandidātus minējis tikai patreizējo U.Cērpa vietnieku Jāni Brazovski un bijušo SEB Unibankas prezidentu Viesturu Neimani, taču tika pieļauts, ka varētu nākt klāt arī citi. V.Neimanis sarunā ar Dienu trešdien sacīja, ka nav informēts par izvirzīšanas procesa gaitu. "Es paudu gatavību uzņemties šādu darbu, taču līdz šim neesmu saņēmis jebkādas ziņas par to, vai mana kandidatūra joprojām ir aktuāla," teica V.Neimanis. Neoficiāli starp cilvēkiem, kuriem piedāvāts ieņemt FKTK vadītāja amatu, minēta arī Finanšu ministrijas valsts sekretāre Irēna Krūmane. Uz Dienas jautājumu, vai viņai tika izteikts attiecīgs priekšlikums, I.Krūmane gan teica, ka "šāda veidā viņa nav uzrunāta". Kontekstā ar U.Cērpa pēcnācēja meklējumiem kuluāros izskanējis arī FM valsts sekretāra vietnieka Dāvida Tauriņa vārds, kurš gan Dienai noliedza, ka viņa kandidatūra tiek izskatīta šim amatam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Eleving Group IPO tuvojas noslēgumam

Otrdien, 8. oktobrī, noslēgsies Latvijā dibinātās finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupas Eleving Group sākotnējais publiskais akciju piedāvājums (IPO). Investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses