Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Tirgus daļu vairs neaudzēs

SEB grupa saglabās konservatīvo kreditēšanas politiku, gatava arī sliktākajam scenārijam.


Latvijas kredītportfeļa kvalitāte ir laba un patlaban nav pamata bažām, ka tā varētu pasliktināties, uzturoties vizītē Rīgā, ekskluzīvā intervijā Dienai pauda Zviedrijas SEB grupas prezidente Annika Falkengrēna, vienlaikus uzsverot, ka arī sliktākajam scenārijam banka ir sagatavota. SEB turpmākā attīstība Latvijā vairs nebūs vērsta uz lielākās tirgus daļas iekarošanu, bet gan uz kvalitāti, uzsvēra A.Falkengrēna.

"Latvijas tirgus joprojām ir ļoti interesants, un šeit joprojām ir ļoti daudz iespēju," pauda SEB prezidente, kas Rīgā ar SEB Unibankas vadību pārrunāja biznesa plānu nākamajiem gadiem. Kā signāls tam, ka Zviedrijas mātesbanka biznesu Latvijā uzskata par savu neatņemamu sastāvdaļu, būšot bankas nosaukuma maiņa uz SEB. "Tā ir ziņa mūsu klientiem, ka grupai Latvijā ir ilgtermiņa mērķi," uzsvēra A.Falkengrēna. Runājot par valdības īstenotajiem pretinflācijas pasākumiem, viņa atzina, ka tie ekonomikai nākuši par labu, taču daži lēmumi bijuši novēloti.

Pēc SEB prezidentes teiktā, banka turpinās īstenot "piesardzīgu" kreditēšanas politiku, uzmanīgi vērojot situāciju, lai tās attīstība nebūtu tik strauja kā iepriekš. Pašreizējo Latvijas nestabilo ekonomisko situāciju viņa uzskata par iespēju piedāvāt klientiem jaunus produktus, piemēram, ieguldījumus. "SEB grupa ir ieguldījusi lielas investīcijas katrā no Baltijas valstīm, un līdz ar to sagaidījām no tām lielāku atdevi, taču tagad mēs koncentrēsimies uz kvalitāti, nevis kvantitāti," SEB turpmāko politiku Dienai raksturoja A.Falkengrēna.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Igaunija apsteigs Latviju?

Latvija, līdzīgi kā daudzas Eiropas valstis, saskaras ar būtiskām demogrāfiskajām problēmām, kuru sekas būs jūtamas nākamajās desmitgadēs. Dzimstības līmenis nav pietiekams, lai kompensētu iedzī...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses