Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Valmierā diskutēs par uzņēmējdarbības attīstību

Trešdien, 4. jūlijā, Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Inesis Boķis tikšanā laikā ar Hipotēku bankas pārstāvjiem nolēma atbalstīt atklātas diskusijas organizēšanu par jautājumu: “Kā veicināt mazās un vidējās uzņēmējdarbības attīstību Vidzemes reģionā?” Atklātā diskusija notiks 12.

jūlijā plkst. 16.30 Valmieras domes 1. stāva sēžu zālē. Diskusijā aicināti piedalīties visi interesenti: uzņēmēji un topošie uzņēmēji, eksperti un žurnālisti. “Diskusijas laikā būs iespējams iepazīties ar Hipotēku bankas piedāvājumu mazās un vidējās uzņēmējdarbības uzsācējiem. Piedāvājuma priekšrocība ir aizdevumu sniegšana tiem uzņēmējiem, kas nevar saņemt aizdevumus komercbankās paaugstināta kredītriska dēļ,” stāsta Aleksejs Kaņējevs, Hipotēku bankas atbalsta programmu pārvaldes Altum Programmu attīstības departamenta vadītājs.

Savukārt, Hipotēku bankas pārstāvji vēlas iepazīties ar reģiona galvenajām prioritātēm uzņēmējdarbības jomā un iespējām, kur bankas atbalsta programmas būtu lietderīgas un veidotu iespējami vairāk jaunu darba vietu reģionā.

Hipotēku bankas Altum uzsācēju kreditēšanas programmas ietvaros tiek izsniegti aizdevumi mazās un vidējās uzņēmējdarbības uzsācējiem, t.i. uzņēmumiem, kas dibināti ne senāk kā pirms 5 gadiem. Lai saņemtu aizdevumu, citu banku klientiem nebūs jāpārnāk uz Hipotēku banku, un šie klienti varēs nemainīt savu līdzšinējo banku. Šobrīd finansējums novirzīts 120 uzņēmējiem. No tiem 30 ar citu banku starpniecību (sadarbību).

No 2006. līdz 2008. gadam kopējais uzņēmēju finansēšanas apjoms sasniegs 20,5 miljonus latu. Programmas ietvaros finansējumu būs saņēmuši aptuveni 200 komercdarbības uzsācēji.

Vidzemē uzsācēju aizdevumi izsniegti vairāk nekā 2 milj. latu apmērā. Visaktīvākie uzņēmēji ir Cēsu rajonā, kur apstiprināti 13 projekti. Vidējais aizdevuma apjoms uzņēmējam Vidzemē ir 81 tūkst. latu.

Savukārt, programmā "Apmācības, konsultācijas un finansiālais atbalsts komercdarbības vai pašnodarbinātības uzsākšanai" mācības Vidzemē pabeiguši jau 130 topošie uzņēmēji.

Lai nodrošinātu komercdarbības uzsākšanai nepieciešamo zināšanu un prasmju attīstību, 2006. gada decembrī Hipotēku bankas Altum uzsāka īpašu programmu topošajiem uzņēmējiem. Tās mērķis ir aktivizēt uzņēmējdarbības vidi un palielināt uzņēmēju skaitu Latvijā. Programmas ietvaros līdz 2008. gada aprīlim kopumā paredzēts apmācīt 1000 topošos uzņēmējus un 300 no tiem piešķirt finanšu līdzekļus uzņēmējdarbības uzsākšanai gan aizdevumu, gan grantu veidā.

Papildus informācija:
Baiba Ābelniece
Hipotēku bankas
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr. 7774244, 29117172
[email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses