Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Valsts galvotajiem studiju un studējošā kredītiem rezervēti gandrīz 30 miljoni latu

Kompensējot apmaksāto studiju vietu trūkumu, valsts studentiem piedāvā īpaši izdevīgus valsts galvotos studiju un studējošā kredītus. Konkursa rezultātā tos šogad izsniedz tikai SEB Unibanka. Kopējais līdzekļu apjoms, ko SEB Unibanka 2007. gadā piešķirs kā studiju vai studējošā kredītu, ir 29,7 miljoni latu: studiju kredītiem – 15 120 000 latu, studējošā kredītiem – 14 580 000 latu.

Valsts galvotais studiju un studējošā kredīts ļauj pilnībā sevi veltīt mācībām, jo studiju laikā studiju kredīta procentus maksā valsts, savukārt kredīta atmaksa sākas tikai ar divpadsmito mēnesi pēc studiju pabeigšanas vai ar trešo mēneši pēc izslēgšanas no studējošo saraksta. Komerckredītu gadījumā šāda priekšrocība, kad studiju laikā valsts apmaksātu procentus, netiek nodrošināta. Pieņemot, ka studiju vidējais termiņš ir četri gadi, tad valsts galvotā studiju kredīta izmantošana nodrošina iespēju četrus gadus nemaksāt kredīta procentus, kas sākotnēji pārsniedz pat pamatsummas maksājumus, kas maksājami pēc studiju beigām. Tikai valsts galvotais studiju un studējošā kredīts, pateicoties valsts galvojumam, studentiem garantē kredīta likmi ne lielāku par 5%.

Pieteikšanās valsts galvotajiem studiju un studējošā kredītiem notiek izvēlētajā augstskolā. Katra augstskola nosaka savu pieteikšanās laiku, kas parasti ir pēc reģistrēšanās studijām vai reģistrācijas laikā. Par valsts galvotajiem studiju un studējošā kredītiem var interesēties pie attiecībās augstskolas uzņemšanas komisijas, kā arī iegūt jaunāko informāciju augstskolu mājas lapās vai SEB Unibankas mājas lapā.

SEB grupa ir Ziemeļeiropas finanšu institūcija, kas sniedz bankas pakalpojumus 400 tūkstošiem uzņēmumu un institucionālo klientu un 5 miljoniem privātpersonu Skandināvijā, Baltijas valstīs, Vācijā, Polijā, Ukrainā, Krievijā un ir starptautiski pārstāvēta vēl 10 valstīs. Vairāk par SEB grupu: www.sebgroup.com.

Papildu informācijai:
Agnese Gribuste, Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja, [email protected]
Tālr.: 67779978, 29149306
Vairāk par SEB Unibankas grupu: www.seb.lv  
SEB Unibankas jaunākās ziņas mobilajā telefonā: seb.lv/wap

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses