Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Valsts iekšējā aizņēmuma konkurējošajā izsolē pārdod triju gadu obligācijas par 12 miljoniem latu

Valsts iekšējā aizņēmuma vērtspapīru konkurējošajā daudzcenu izsolē trešdien pārdotas triju gadu obligācijas 12 miljonu latu apmērā, liecina "NASDAQ OMX Riga" sniegtā informācija.

Izsolēs dalībnieku pieprasījums pēc obligācijām 4,4 reizes pārsniedza Valsts kases piedāvāto apmēru.

Obligāciju, kuru dzēšanas termiņš ir 2013.gada 23.aprīlis, vidējā svērtā likme izsolē bija 5,55% (iepriekšējā izsolē 6,022%), un tās 11 izsoles dalībnieki pieprasīja kopumā 53,18 miljonu latu apmērā, bet Valsts kase piedāvāja iegādāties 12 miljonu latu apmērā.

Savukārt ceturtdien, 5.augustā, notiks nekonkurējošā fiksētas likmes izsole, kurā obligācijas, kuru dzēšanas termiņš ir 2013.gada 23.aprīlis, piedāvās iegādāties triju miljonu latu apmērā.

"Nordea Markets" finanšu analītiķis Andris Lāriņš vērtē, ka tirgū ir ļoti liels latu piedāvājums un trešdien atkal pazeminājās īsāko termiņu lata procentu likmes. Banku kontos Latvijas Bankā 3.augustā glabājās 914,2 miljoni latu, bet Latvijas Bankas depozītos bija izvietoti 561,4 miljoni latu. Kopš 24.jūlija obligāto rezervju norma vidēji dienā pārpildīta par 61,5 miljoniem latu.

"Tā dēļ šodienas izsolē bija ļoti liels pieprasījums pēc valsts vērtspapīriem," atzina Lāriņš, prognozējot, ka, visticamāk, arī ceturtdien, 5.augustā, pieprasījums nekonkurējošajā izsolē būs liels un valsts aizņemsies plānotos trīs miljonus latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses