Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Valsts kase samazina aizņemšanās plānus

Valsts kases rīcībā ir pietiekošs likvīdo līdzekļu apjoms, kas pilnībā nodrošina visu nepieciešamo valsts budžeta maksājumu veikšanu pārskatāmā nākotnē  un turpmāk ļaus Valsts kasei samazināt izsolēs piedāvājamo valsts vērtspapīru apjomus, atcelt izsoles vai gadījumā, ja procentu likmes vietējā finanšu tirgū nesamazināsies līdz valstij pieņemamiem līmeņiem, pārskatīt valsts vērtspapīru emisijas grafiku kopumā, L-Dienu informēja Valsts kases preses sekretāre Inita Kabanova.

Lēmums samazināt kopējo piedāvājuma apjomu valsts vērtspapīru sākotnējā izvietošanā 2007.gada pirmajā ceturksnī pieņemts, ņemot vērā ievērojamo starpbanku naudas tirgus procentu likmju (RIGIBID/RIGIBOR) kāpumu, kas pamatā saistīts ar pēdējo dienu nepamatoto ažiotāžu par iespējamo lata vērtības samazināšanos. Tā kā īstermiņa valsts vērtspapīru ienesīguma likmes veido korelāciju ar starpbanku naudas tirgus likmēm, un tās var ietekmēt arī vispārējā finanšu tirgus likviditāte konkrētajā laika periodā, tiks atcelta 2007.gada 28.februārī plānotā īstermiņa parādzīmju konkurējošā daudzcenu izsole un 1.martā plānotā fiksētas likmes apjoma (nekonkurējošo) izsole.Līdz šī gada 22.februārim jau ir notikušas desmit valsts vērtspapīru sākotnējās izvietošanas izsoles, kurās kopumā pārdotas gan parādzīmes, gan obligācijas 55,36 miljonu latu apmērā pēc nominālvērtības. Šie līdzekļi veido ievērojamu daļu no kopējā valsts vērtspapīru tirgū plānotā piesaistāmo līdzekļu apjoma 2007.gada finansēšanas nepieciešamības segšanai. Arī valsts budžeta izpildes rādītāji ir vērtējami pozitīvi. Tādēļ Valsts kase ir veikusi izmaiņas valsts vērtspapīru izsoļu grafikā 2007.gada pirmajam ceturksnim, atceļot nākamās parādzīmju izsoles 28.februārī un 1.martā (parādzīmēm ar dzēšanas termiņu 2007.gada 6.jūlijā).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Eleving Group IPO tuvojas noslēgumam

Otrdien, 8. oktobrī, noslēgsies Latvijā dibinātās finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupas Eleving Group sākotnējais publiskais akciju piedāvājums (IPO). Investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses