Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Vandālisma radītos zaudējums segs valsts un apdrošinātāji

Riska apdrošināšanas uzņēmuma „If Latvia” AAS māsas uzņēmums Igaunijā If Eesti Kindlustus pēc 27. aprīļa vandālisma notikumiem Tallinā un vēlākajiem grautiņiem citās Igaunijas pilsētās, ir saņēmis 44 atlīdzības pieteikumus kopsummā par nepilniem 3,5 miljoniem Igaunijas kronu (157’150 lati). 39 pieteikumi saņemti no Tallinas iedzīvotājiem, bet 5 pieteikumi no Ziemeļigaunijas. 39 prasību gadījumos ir bojāts īpašums, savukārt, 5 gadījumos automašīnas.

If Eesti Kindlustus vadība paziņoja, ka visi zaudējumi tiks atlīdzināti gadījumos, kad apdrošināšanas polises ietvēra vandālismu un zādzības. If Eesti Kindlustus līdzīgi kā citi apdrošinātāji Igaunijā, pieņem visas ar masu vandālisma notikumiem saistītās atlīdzību prasības, lai tās iesniegtu Igaunijas Finanšu ministrijai kompensāciju izmaksāšanai iedzīvotājiem.

Igaunijā pieredzētais masu vandālisms ārkārtējs notikums, tieši tādēļ visas kompensācijas privātām un juridiskām personām tiks maksātas no valsts un Apdrošināšanas uzņēmumu asociācijas budžeta par ko ir paziņojusi Igaunijas valdība. Apdrošinātāji no savas puses segs izmaksas, kas saistītas ar biznesa pārtraukšanu un uzņēmumu dīkstāvi.

Kopumā masu vandālismu radītie zaudējumi sasniedz 30 miljonus EEK (1’347’000 lati), no tiem lielāko daļu segs Tallinas pašvaldība. Šobrīd pašvaldība saņēmusi ap 200 pieteikumus, savukārt, Igaunijas riska apdrošinātāji ap 100 pieteikumu.

If ir lielākais riska apdrošinātājs Ziemeļeiropas valstīs, kas kopumā apkalpo aptuveni 3,8 miljonus klientu. Latvijā If darbojas kopš 1998. gada un piedāvā pilnu riska apdrošināšanas pakalpojumu klāstu gan privātpersonām, gan uzņēmumiem. Savukārt, If Latvia māsas uzņēmums If Eesti Kindlustus darbojas Igaunijas riska apdrošināšanas tirgū kopš 2002.gada, piedāvājot pilna riska pakalpojumu klāstu kaimiņvalstī. If Eesti Kindlustus pieder 35% no Igaunijas nedzīvības apdrošināšanas tirgus un uzņēmums nodarbina 413 darbiniekus.



Tuvākai informācijai:
Ilze Lapaine,
If Latvia mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja
Tālr. 9298154
e-pasts: [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses