Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Vēl trīs darba dienas var pieteikties tiešajiem maksājumiem lauksaimniecībā

Vēl tikai trīs pilnas darba dienas – tas ir, līdz otrdienai, 15. maijam, Lauku atbalsta dienesta (LAD) reģionālās lauksaimniecības pārvaldes pieņems lauksaimnieku iesniegumus Eiropas Savienības (ES) tiešajiem maksājumiem. No 15.maija līdz 11.jūnijam iesniegumu pieņemšana turpināsies, taču jārēķinās, ka par katru nokavēto darba dienu atbalsta apjoms tiks samazināts par 1%.

Līdz 11. jūnijam LAD pieņems iesniegumus arī agrovides atbalstam, kā arī labojumus platībmaksājumu iesniegumos, ja tādi ir nepieciešami.

Rokasgrāmatas platību maksājumu saņemšanai lauksaimnieki kopā ar lauka bloka kartēm un iesniegumu veidlapām var saņemt LAD reģionālajās pārvaldēs.

Kā jau ZM ziņojusi iepriekš, līdzšinējo astoņu atbalsta pasākumu vietā lauksaimniekiem šogad būs pieejami 11 atbalsta pasākumi.

Kopš 2006.gada piešķiršanas nosacījumi pamatā nav mainījušies vienotajam platības maksājumam, atsevišķajam cukura maksājumam un vēl šādiem papildu valsts tiešajiem maksājumiem (PVTM): par laukaugu platībām, lopbarības platībām, nokautiem vai eksportētiem liellopiem, zīdītājgovīm, aitu mātēm, zālāja un linu sēklām, kā arī par kartupeļu cieti.

Ar šo gadu lauksaimniekiem ir pieejami vairāki jauni tiešie maksājumi - atbalsts par enerģētiskajiem kultūraugiem un četri atdalītie PVTM, tas ir, atdalītais PVTM par platībām, atdalītais PVTM par nokautiem vai eksportētiem liellopiem, atdalītais PVTM par pienu un atdalītais PVTM īpašos gadījumos jaunajiem lauksaimniekiem.


Aizpildītais „Platību maksājumu iesniegums 2007.gadā” būs pamats, lai pieteiktos vienotajam platības maksājumam, atbalstam par enerģētiskiem kultūraugiem, PVTM par laukaugiem, PVTM par lopbarības platībām, atdalītajam PVTM par platībām, atdalītajam PVTM par nokautiem vai eksportētiem liellopiem, atdalītajam PVTM īpašos gadījumos jauniem lauksaimniekiem, kā arī atsevišķiem ar lauku attīstības pasākumu īstenošanu saistītiem maksājumiem.

Attiecībā uz atdalīto PVTM par platībām un atdalīto PVTM par nokautiem vai eksportētiem liellopiem lauksaimniekiem iesniegumu formās plašāka informācija nav nepieciešama. Jānorāda tikai saimniecības platība vienotajam platības maksājumam, jo atbilstība vienotajam platības maksājumam ir pamata nosacījums, lai saņemtu atdalītos PVTM. LAD katram atbalsta pretendentam pārbaudīs, vai tas ir bijis attiecīgā PVTM saņēmējs 2006.gadā un noteiks maksājumam atbilstošos references rādītājus.  
Zemkopības ministrija aicina lauksaimniekus aktīvi izmantot vēl atlikušās darba dienas, lai pieteiktos ES atbalstam. Svarīgi pieteikumus aizpildīt rūpīgi, pirms tam uzmanīgi izlasot Rokasgrāmatu platību maksājumu saņemšanai 2007.gadā. Tāpat būtiski pieteikumos nepieļaut neuzmanības kļūdas, kuru labošana vēlāk var būt par iemeslu maksājuma savlaicīgai neieskatīšanai kontā.  
________________________________

Informāciju sagatavoja
Solveiga Lazovska
Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas
vadītājas vietniece
tālrunis: 7027498
[email protected]




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses