Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Vidējās vienas stundas darbaspēka izmaksas otrajā ceturksnī Latvijā pieaug par 31,6%

Šogad otrajā ceturksnī Latvijā vidējās vienas stundas darbaspēka izmaksas pieaugušas par 31,6% jeb 78 santīmiem salīdzinājumā ar pagājušā gada otro ceturksni un sasniegušas 3,23 latus, aģentūrai BNS pavēstīja Centrālajā statistikas pārvaldē.

Tostarp sabiedriskajā sektorā vienas stundas darbaspēka izmaksas 2007.gada otrajā ceturksnī bija 4,01 lats, kas ir par 34,5% jeb 1,03 latiem augstākas nekā pērn otrajā ceturksnī, bet privātajā sektorā - 2,88 lati, kas ir pieaugums par 31,2% jeb 69 santīmiem stundā.

Bruto darba samaksa vienā nostrādātā stundā Latvijā šogad otrajā ceturksnī bija 2,57 lati un, salīdzinot ar pagājušā gada otro ceturksni, ir pieaugusi par 31,9% jeb 62 santīmiem stundā. Pārējās darbaspēka izmaksas bija 0,66 lati stundā un šajā periodā pieaugušas par 30,4% jeb 15 santīmiem stundā.

Bruto darba samaksa vienā nostrādātā stundā sabiedriskajā sektorā 2007.gada otrajā ceturksnī bija 3,17 lati, kas ir pieaugums par 35% jeb 82 santīmiem stundā salīdzinājumā ar 2006.gada otro ceturksni, bet privātajā sektorā - 2,30 latu, kas ir pieaugums par 31,5% jeb 55 santīmiem stundā.

Parējās darbaspēka izmaksas sabiedriskajā sektorā šogad otrajā ceturksnī bija 0,83 lati un, salīdzinot ar pērnā gada otro ceturksni, ir pieaugušas par 32,6% jeb 21 santīmu stundā, bet privātajā sektorā - 0,58 lati, kas veidoja kāpumu par 30% jeb 13 santīmiem stundā.

Vienas no augstākajām darbaspēka izmaksām nostrādātajā stundā šogad otrajā ceturksnī bija finanšu starpniecībā - 6,94 lati, valsts pārvaldē, aizsardzībā, un obligātajā sociālajā apdrošināšanā - 5,06 lati, kā arī elektroenerģijas, gāzes un ūdens apgādē - 4,97 lati.

Vislielākais pieaugums salīdzinājumā ar pērnā gada otro ceturksni bija tādās nozarēs kā sabiedriskie, sociālie un individuālie pakalpojumi - par 41% jeb 83 santīmiem stundā, lauksaimniecība, medniecība un mežsaimniecība - par 40,6% jeb 79 santīmiem stundā, kā arī veselība un sociālā aprūpe - par 38,9% jeb 93 santīmiem stundā.

Valsts reģionos visaugstākās darbaspēka izmaksas 2007.gada otrajā ceturksnī bija Rīgā - 3,63 lati vienā nostrādātā stundā, kā arī Pierīgas reģionā - 3,14 lati. Salīdzinot ar iepriekšējā gada otro ceturksni, vienas stundas darbaspēka izmaksas visstraujāk augušas Kurzemes un Zemgales reģionā - attiecīgi par 36,3% un 34,8%, bet vismazākais pieaugums bija Latgales reģionā - par 30,4%.

Salīdzinot šā gada otrā un pirmā ceturkšņa datus, vidēji vienas stundas darbaspēka izmaksas Latvijā pieaugušas par 16,1%, tajā skaitā bruto darba samaksa - par 17,1%, bet pārējās darbaspēka izmaksas - par 12,6%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Igaunija apsteigs Latviju?

Latvija, līdzīgi kā daudzas Eiropas valstis, saskaras ar būtiskām demogrāfiskajām problēmām, kuru sekas būs jūtamas nākamajās desmitgadēs. Dzimstības līmenis nav pietiekams, lai kompensētu iedzī...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses