Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Zviedrijas apdrošināšanas tirgus līderis Länsförsäkringar plāno uzsākt darbību Latvijā un Lietuvā

Zviedrijas nedzīvības apdrošināšanas tirgus līderis – kompānija Länsförsäkringar nolēmusi uzsākt darbību Latvijā un Lietuvā. Valsts mēroga darbību plānots uzsākt 2008. gada pirmajā ceturksnī, piedāvājot OCTA, KASKO un nekustamā īpašuma apdrošināšanu. Länsförsäkringar 200 gadu pieredze ātru un kvalitatīvu pakalpojumu un prasību nodrošināšanā Zviedrijas klientiem radīs jaunu konkurences dimensiju Latvijas un Lietuvas apdrošināšanas tirgū.

Vadošā Zviedrijas apdrošināšanas kompānija Länsförsäkringar šodien ir iesniegusi pieteikumu Zviedrijas Finanšu Uzraudzības iestādē reģistrēt to kā Zviedrijas apdrošināšanas kompāniju ar filiālēm Latvijā un Lietuvā. Šīs filiāles, kas būs pirmās starptautiskajā tirgū, ir rezultāts rūpīgai tirgus izpētei, kas uzsākta 2007. gada sākumā.

“Sperot pirmo Länsförsäkringar soli starptautiskā virzienā, mums šķiet dabiski ieguldīt darbībā Latvijā un Lietuvā,” atzīst Länsförsäkringar AB prezidents un izpilddirektors Tomijs Persons (Tommy Persson), “pašreizējā stabilā tirgus izaugsme un milzīgais potenciāls pirmšķirīga pakalpojuma koncepcijas ieviešanai Latvijā un Lietuvā ir pārliecinājusi mūs gan par tirgus atbilstību, gan mūsu iespējām veikt plaukstošu darbību. Mūsuprāt, galvenā mūsu stratēģiskā vērtība ir 200 gadu pieredze prasīgu klientu apkalpošanā.”

Länsförsäkringar ir ne tikai augsts pakalpojumu novērtējums, kompānija vairākus gadus pēc kārtas ir ieguvusi arī augstāko klientu apmierinātības novērtējumu Zviedrijas apdrošinātāju vidū.

Lai koordinētu Latvijas un Lietuvas filiāļu darbību, izveidota kompānija Länsförsäkringar International. Tās prezidente Gunilla Svensone (Gunilla Svensson) būs atbildīga par kompānijas ieiešanu starptautiskajā biznesa vidē.

“Darbības uzsākšana nelielā tirgus segmentā ar daudziem konkurentiem ir izaicinājums, bet vienlaikus tas dod milzīgas iespējas radīt ko jaunu, izvēloties labāko no mūsu mantojuma un pievienojot jaunas nianses, lai atbilstu klientu vajadzībām un vēlmēm,” piebilst Gunilla Svensone. „Länsförsäkringar piemīt vērtības, ko piedāvāt tirgum – pieredze pakalpojumu nodrošināšanā, piegādes vienkāršība, kā arī ātra un efektīva prasību nodrošināšana,” stāsta Gunilla Svensone.

Pirmie produkti, kas tiks piedāvāti tirgū, būs OCTA, KASKO un nekustamā īpašuma apdrošināšana. Pēc sekmīgas darbības uzsākšanas Länsförsäkringar izvērtēs arī citu apdrošināšanas produktu ieviešanu tirgū.

Jau šobrīd ir uzsākts darbs pie jaunu produktu attīstības, modernas IT-sistēmas izstrādes un ieviešanas. Atbildīgā personāla atlase abās valstīs jau ir sākusies, un drīzumā būs zināmi arī Latvijas un Lietuvas filiāļu vadītāji. Vietējam personālam tiks organizēta īpaša apmācība, lai nodrošinātu Zviedrijas pieredzes un kompānijas biznesa kultūras visaugstāko standartu sekmīgu apguvi klientu apkalpošanā.

Par Länsförsäkringar:

Länsförsäkringar ar 24 neatkarīgām reģionālajām apdrošināšanas kompānijām un vienu kopīpašumā esošu kompāniju Länsförsäkringar AB ir Zviedrijas vienīgā vietējā un publiskā banku un apdrošināšanas grupa. Pēc Zviedrijas Kvalitātes Indeksa aptaujas rezultātiem Länsförsäkringar ir visapmierinātākie banku un apdrošināšanas klienti Zviedrijā. Jau trešo gadu pēc kārtas Länsförsäkringar ieguvusi "Gada Nedzīvības Apdrošināšanas Kompāniju" titulu pēc „Affärsvärlden business weekly” datiem. Länsförsäkringar piedāvā plašu apdrošināšanas un finanšu pakalpojumu spektru gan kompānijām, gan privātpersonām. Länsförsäkringar ir Zviedrijas nedzīvības apdrošināšanas tirgus segmenta līderis ar 30% lielu tirgus daļu. Tirgus daļas apjomi dzīvības un pensiju apdrošināšanas segmentā ir 10% un banku segmentā – 3.0%. Länsförsäkringar piedāvā arī Agria Djurförsäkring (dzīvnieku apdrošināšanu). Länsförsäkringar aktīvu apjoms sasniedz 173 miljrd. SEK.

Papildu informācija:

Krista Bērziņa

Tālr.: 26315151

E-pasts: [email protected]

www.lansforsakringar.se/>

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses