Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Advokāte par 10 tūkstošiem latu izstrādās kārtību Kundziņsalas zemes maiņai un atpirkšanai

Zvērināta advokāte Vineta Liepiņa izstrādās kārtību, kā Rīgas dome sadarbībā ar brīvostu mainīs un atpirks zemi no to īpašniekiem Kundziņsalā, par to no Rīgas domes saņemot 10 tūkstošu latu. Par to pastāstīja Rīgas vicemēra preses sekretāre Anna Kononova.

Viņa teica, ka V.Liepiņai līdz augusta beigām vajadzēs izpētīt visus likumus, kā iespējami ātri var veikt zemes maiņu bez ilgstošas dokumentu saskaņošanas pašvaldībā un ostā.

Jau ziņots, ka patlaban Kundziņsalā ir vairāki nekustamie īpašumi, kas pieder privātīpašniekiem, bet nākotnē būs vajadzīgi ostas attīstībai. Privātīpašnieki savus nekustamos īpašumus ostai varētu pārdot vai arī samainīt pret nekustamajiem īpašumiem citur pilsētā. Taču brīvostai maiņas vajadzībām domātas zemes nav, tāpēc to gatava piešķirt pašvaldība.

Iepriekš Rīgas domes un Rīgas brīvostas pārstāvju darba grupa tikās ar Kundziņsalas iedzīvotāju organizācijas Kundziņsala pārstāvjiem, lai diskutētu par Rīgas brīvostas iespējām paplašināties salā. Tās laikā abas puses vienojās, ka iedzīvotāji precizēs savas vēlmes, bet ostas speciālisti sagatavos sīkāku informāciju par brīvostas paplašināšanos un zemes kompensācijām iedzīvotājiem. Rīgas osta pēc kravu apgrozījuma ir otra lielākā Latvijā un lielākā pēc apkalpoto pasažieru skaita.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses