Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Amerikāņu miljonārs iepērk zemi, lai izglābtu planētu

Amerikāņu miljonārs Duglass Tompkins mēģina glābt pasauli pērkot zemi dažādās pasaules malās. Nesen viņš iepirka neskartus zemes gabalus Čīlē un Argentīnā.

Duglass Tomkins, kuram tagad ir 64 gadi, ir viens no pirmajiem investoriem ekoloģiskajos projektos pasaulē. Pirms trīsdesmit gadiem San Francisko viņš sāka nelielu aktīvā sporta veida North Face drēbju ražošanu, ko izveidoja par saviem ietaupījumiem — pieciem tūkstošiem dolāru. Toreiz Tomkins aizrāvās ar alpīnismu un kalnu ceļojumiem, tādējādi viņam parādījās iespēja iepazīt neskartu civilizāciju — Amazoni, Himalajus un Patagoniju, ziņo Prian.ru.

1998. gadā Argentīnā viņš izpirka 48 tūkstošus hektāru, pēc kāda laika palielināja savus īpašumus līdz 234 tūkstošiem hektāru. Uz doto brīdi viņam jau pieder pusmiljons hektāru Čīlē un Argentīnā.
Ekoloģiski tīrās zemes ir pats likvīdākais aktīvs tuvākajā nākotnē — pie šāda secinājuma amerikāņu biznesmens nonāca jau astoņdesmito gadu sākumā. 1990. gadā pārdodot fabrikas un tūkstošiem veikalu Esprit, viņa ienākumi sastādīja 250 miljonu dolāru. Pirmais viņa pirkums bija 25 tūkstoši hektāru Patagonijā, kuri tika iegādāti par 600 tūkstošiem dolāru.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses