Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Apvienojas, lai novērstu māju sabrukšanu

No deviņiem tūkstošiem māju, kas līdz šim pēc privatizācijas nodotas dzīvokļu īpašnieku pārvaldīšanā un apsaimniekošanā, tikai nedaudz vairāk par 4% namu iemītnieku apvienojušies dzīvokļu īpašnieku biedrībā vai kooperatīvā sabiedrībā. Pārējie deleģējuši rūpes par māju privātfirmām, bijušajām namu pārvaldēm vai citiem apsaimniekotājiem.

Problēmu, ka dzīvokļu īpašnieki nama "jumtu, ārsienas, caurules un kāpņu telpu uzskata par kādai trešai pusei piederošu", tādēļ maz iesaistās tā sakopšanā, apņēmusies aktualizēt jauna sabiedriskā organizācija Dzīvokļu īpašnieku savienība, ko dibinās pēc nedēļas, 11.aprīlī. Savienības galvenie mērķi ir dzīvokļu īpašnieku izglītošana un aicināšana uz aktīvu rīcību savas daudzdzīvokļu mājas remontā un sakopšanā, kā arī māju apsaimniekošanas un dzīvokļa īpašumu likumdošanas sakārtošana.

Saskaņā ar Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas Lursoft datiem Latvijā oficiāli ir reģistrēta 21 dzīvokļu īpašnieku biedrība, trīs no tām darbības virzienos ierakstījušas arī dzīvokļu īpašnieku un viņu kooperatīvo sabiedrību problēmu risināšanu. Mājokļu aģentūrā, kas ir atbildīga par valsts politikas īstenošanu mājokļu jomā, gan norāda, ka līdz šim nav bijusi neviena organizācija, kas "pārstāvētu dzīvokļu īpašnieku intereses valsts mērogā."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses