Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

"Arco Real Estate": pēc dzīvokļu un biroju būvniecības attīstītāji varētu pievērsties atpūtas centru attīstībai

Latvijā nākotnē pēc daudzdzīvokļu māju un biroju telpu būvniecības nekustamo īpašumu attīstītāji varētu pievērsties atpūtas centru attīstīšanai, aģentūrai BNS atzina nekustamo īpašumu kompānijas "Arco Real Estate" valdes priekšsēdētājs Aigars Šmits.

Viņš norādīja, ka pašreiz ir pierimusi daudzdzīvokļu māju projektu attīstīšana, uzņēmēji attīsta biroju centrus un nedaudz industriālās teritorijas, kas Rīgā un tās tuvumā ļoti trūkst. Taču tuvākajā nākotnē attīstītāji varētu pievērsties atpūtas un izklaides kompleksu būvniecībai, jo galvaspilsētā tā ir brīva niša. "Pašlaik Rīgā ir tikai viens atpūtas komplekss - "LIDO" Krasta ielā, taču citu vietu, kur atpūsties, nav," sacījis Šmits.

Pēc viņa vēstītā, nekustamo īpašumu tirgū dažādu sfēru attīstība ir normāla parādība - Latvijā tirgus attīstība sākās ar auto mazgātavu būvniecību, tām sekoja tirdzniecības centri, pēc tam daudzdzīvokļu mājas un privātmāju ciemati, bet tagad visstraujāk attīstās biroju telpas un industriālās platības. "Nākamie varētu būs atpūtas centri," klāstīja Šmits.

Viņš atzina, ka pašlaik daudzu projektu attīstību bremzē jaunā banku politika, kas neļauj tik vienkārši kā agrāk iegūt finansējumu. Tuvākajā laikā tas varētu arī kļūt par šķērsli atpūtas parku celtniecībai, prognozēja Šmits.

Jau iepriekš "Arco Real Estate" eksperti vēstīja, ka valdības pretinflācijas pasākumu dēļ bankas vairs nesniedz pietiekamu finansējumu nedz nekustamo īpašumu attīstītājiem, ne arī dzīvokļu un māju pircējiem. Līdz ar to ir samazinājušās nekustamo īpašumu cenas un pieprasījums pēc dzīvokļiem un mājām.

Latvijas "Arco Real Estate" ir viens no Igaunijas "Arco Vara Holding" meitasuzņēmumiem. Nekustamo īpašumu kompānija "Arco Real Estate" pagājušajā gadā strādāja ar 1,219 miljonu latu apgrozījumu un 55 tūkstošu latu peļņu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pozitīvas vēsmas kreditēšanā

Eiropas Centrālās bankas (ECB) sāktā procentu likmju samazināšana un ekonomikas dalībnieku noskaņojuma stabilizēšanās Latvijā šovasar iezīmējusi nelielu aktivizēšanos kreditēšanā. Savukārt noguldījumu...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses