Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

"Cemex" no jūlija palielinās cementa cenas par vidēji 10%

Cementa ražotājs "Cemex" no 1.jūlija palielinās cementa cenas vidēji par 10%, piektdien vēstī "Dienas Bizness", norādot, ka tas savukārt būs kārtējais stimuls būvniecības izmaksu tālākam pieaugumam.

Kompānijas pārstāve Lāsma Sīle laikrakstam uzsvērusi, ka par jauno cenu kāpumu visi klienti ir iepriekš brīdināti. Par uzņēmuma tālāko darbību produkcijas cenu paaugstināšanā viņa atteicās izteikt prognozes.

DB atgādina, ka "Cemex", kam Brocēnos pieder cementa rūpnīca, jau gada sākumā pacēla cementa cenas par aptuveni 15%.

Laikraksts arī informē, ka uzņēmums "Baltik Saule", kas ieved cementu no Igaunijas un divas nedēļas ar kuģi arī no Zviedrijas, cenas cementam līdz 10% pacēla jūnija sākumā. Kompānijas komercdirektors Juris Danče Db skaidroja, ka cenas paceltas, jo palielinājās uzņēmuma izmaksas.

"Rautakesko", kam pieder būvmateriālu veikali "K-rauta", valdes priekšsēdētājs Guntis Sokolovskis DB stāstījis, ka cenas no jūlija tiks celtas tikai nefasētajam cementam. "K-rauta" tirgo tikai fasēto cementu, tādēļ viņš pauda cerību, ka gadījumā, ja nenotiks izmaiņas no piegādātāju puses, tad fasētajam cementam "K-rauta" veikalos cenas līdz gada beigām paliks esošās.

Savukārt būvmateriālu tirgotāja "Famar Desi", kam pieder būvmateriālu veikali "Būvniecības ABC", valdes loceklis Marko Soots piebilda, ka gala lēmums par cementa cenu izmaiņām "Būvniecības ABC" vēl neesot pieņemts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses