Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Demakova: prezidents par kultūras būvēm izteicies nekompetenti un bezatbildīgi

Prezidents ir iešāvis sev kājā, konfrontējoties ar visu kultūras eliti, Valsts prezidenta Valda Zatlera rosinājumu, iespējams, atlikt valstiski svarīgo kultūras būvju celtniecību komentē kultūras ministre Helēna Demakova (TP). "Varbūt šoreiz ir saprātīgi jāapstājas un jāpadomā, vai neatlikt dažus gadus, kamēr nostabilizēsies ekonomika.

Izstrādājam projektus, bet pašu būvniecību neveicam," prezidents pirmdien Latvijas radio raidījumā Krustpunkti atbildēja uz jautājumu, vai jāatceļ lielo kultūras objektu, tajā skaitā Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) jaunās ēkas celtniecība. Premjerministrs Aigars Kalvītis (TP) gan LNB celtniecības atlikšanu "neuzskata par lietderīgu ne no finansiālā, ne simboliskā vai stratēģiskā viedokļa," norāda viņa preses sekretārs Arno Pjatkins.

Viedokli, ka būtu jādiskutē par valsts aģentūras Jaunie Trīs brāļi īstenoto projektu atlikšanu, Valsts prezidents paudis, komentējot valdības izstrādāto inflācijas apkarošanas plānu. Par to sašutusi Kultūras ministrija, kas presei izplatītajā paziņojumā uzsver — kultūras būvju celtniecība nekādi neietekmēšot inflāciju, jo projektus neīstenos vienlaikus. Jau ziņots, ka Rīgas koncertzāli plānots celt 2010.gadā, kad LNB jaunā ēka varētu būt pabeigta.

"Kultūras ministrija aicina Valsts prezidentu pirms jautājumu komentēšanas iepazīties ar faktiem" un "turpmāk atturēties no nepārbaudītas un spekulatīvas informācijas izplatīšanas," teikts ministrijas paziņojumā. V.Zatlera paziņojums tāpat liecinot par prezidenta "populismu un nekompetenci", "bezatbildību", kā arī "rada iespaidu, ka ar Valsts prezidentu iespējams manipulēt". "Kāpēc gan Zatlera kungam bija jāsāk runāt tā, kā līdz šim bija runājušas tikai promaskaviskās partijas," sarūgtināta ir H.Demakova.

KM arī norāda, ka iepriekšējā Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga atšķirībā no V.Zatlera esot izteikusies, ka "bibliotēka mums ir nepieciešama kā gaiss, kā ūdens".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses