Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Dzīvokļu cenas Rīgā samazinās

Šā gada jūnijā, salīdzinot ar maiju, vidējā Rīgas mikrorajonu sērijveida dzīvokļu cena samazinājusies par 1,5—4%, liecina nekustamo īpašumu kompāniju Ober Haus un Latio publicētie tirgus pārskati. Latio tomēr norāda, ka kopš pagājušā gada jūnija vidējā sērijveida dzīvokļu cena augusi par 35%. Ober Haus secina, ka dzīvokļu piedāvājums vairs nepieaug — salīdzinājumā ar maiju tas samazinājies par 9%, nepārsniedzot kritisko līmeni un neizsaucot krīzi nekustamo īpašumu tirgū.

Jūnijā sērijveida dzīvokļu vidējā cena Rīgā bija 1648 eiro (1156 lati) par kvadrātmetru, un tas ir par 4% mazāk nekā maijā, secina Latio. Savukārt Ober Haus pārskatā minēts, ka jūnijā, salīdzinot ar maiju, sērijveida dzīvokļu cenas galvaspilsētā sarukušas par 1,5% līdz vidēji 1660 eiro (1165 latiem) par kvadrātmetru.

Latio eksperti norāda, ka jūnijā mazinājusies pircēju interese par dzīvokļu iegādi, gaidot tālāku cenu samazinājumu, ko ietekmē valdības inflācijas ierobežošanas plāns. Ober Haus secina, ka dzīvokļu pārdevēji piedāvā lielas atlaides, tā cenšoties paātrināt darījumus. Bankas līdz ar pretinflācijas pasākumiem izvirza stingrākas prasības kredītu piešķiršanai. Vairākas bankas sākušas izstrādāt jaunus piedāvājumus, kuri atbilst kredītņēmēju iespējām jaunajos apstākļos. Latio speciālisti atklāj, ka pārdevēji nesteidzas samazināt cenu dārgākajiem sērijveida dzīvokļiem, taču tā krītas lētākajiem dzīvokļiem par 5—10%.

Jau ziņots, ka maijā sērijveida dzīvokļu cenas Rīgā samazinājās par 1—3%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses