Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Igaunijas analītiķis aģitē pret mājokļu turēšanu privātīpašumā

Pašlaik, kad daudzās pasaules valstīs grūst tā dēvētais nekustamā īpašuma mīts, cilvēkiem ir riskanti turēt mājokļus privātīpašumā un izdevīgāk ir tos īrēt.

Šādu pārliecību intervijā biznesa avīzei "Aripaev" paudis Igaunijas investīciju portāla "tarkinvestor.ee" dibinātājs un analītiķis Kristjans Lepiks, atzīstot, ka grib pārdot arī savu dzīvokli.

Uz laikraksta žurnālista jautājumu, vai viņš būtu gatavs pārdot savu privātīpašumā iegūto dzīvokli un turpmāk dzīvot uz ilgstošu laiku noīrētā miteklī ar fiksētu īres maksu uz vismaz trim gadiem, Lepiks atbildēja: "Viennozīmīgi!"

"Pašreizējā tirgus situācijā iespējamais ienākums no mājokļa turēšanas savā īpašumā ir mazāks nekā risks, kas saistīts ar šo īpašumu," viņš skaidroja.

Viņš arī prognozēja, ka Igaunijā tuvākajā laikā ir gaidāms nekustamo īpašumu cenu kritums aptuveni par 20%.

"Korekcija 20% apjomā ir iespējama, tomēr svarīgi ir tas, kas notiks tālāk - vai izdosies apturēt cenu lejupslīdi," viņš sacīja intervijā biznesa avīzei "Aripaev".

Analītiķis arī atgādināja, ka nekustamā īpašuma iegādes bums pēdējos gados saistīts ar šā tirgus pārmērīgi straujo attīstību, kuras dēļ jaunie projekti bieži tapuši ar lieliem trūkumiem un visnotaļ zemu kvalitāti.

Lepiks brīdināja, ka vislielākajam riskam esot pakļauti tie ļaudis, kuri mājokļus iegādājušies pēdējos gados, un sevišķi tas attiecas uz gadījumiem, ka mājokļu cenu kāpums ticis izmantots, lai saņemtu kredītus pret nekustamā īpašuma ķīlu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses