Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Jūrmalā šogad ievērojami sarucis lielo darījumu skaits ar nekustamajiem īpašumiem

Jūrmalā šogad pirmajā pusgadā reģistrēti ievērojami mazāk apjomīgi nekustamā īpašuma darījumi, apliecinot iepriekš speciālistu izteiktās prognozes, ka kūrortpilsētā nekustamo īpašumu cenas ir sasniegušas griestus, un šīm cenām nav ekonomiska pamatojuma, teikts piektdien laikrakstā "Dienas Bizness" publicētajā "Baltic Screen" pētījumā.

Pētījuma autori norāda, ka pagājušā gada otrajā pusgadā Jūrmalā tika reģistrēti 34 darījumi, kuru summa bija vismaz 600 tūkstoši latu. Savukārt šogad pirmajā pusgadā šādu oficiālu darījumu ir bijis divreiz mazāk - 16, turklāt summa virs 350 tūkstošiem latu kopumā sasniegta tikai 20 darījumos.

No pētījuma veidotāju aptaujātajiem nekustamo īpašumu ekspertiem pāris gan norādījuši, ka zināmā mērā «atbildīga» par salīdzinoši nelielo iespaidīgo darījumu skaitu Jūrmalā joprojām ir to veicēju vēlme uzrādīt mākslīgi samazinātas cenas. Taču pat viņi atzinuši - šādu gadījumu tomēr kļūst mazāk.

Līdz ar to pamatā iemesls lielo darījumu skaita samazinājumam ir jau pusgadu iepriekš iezīmētais: pretēji vispārējai pārliecībai Krievijas naudasmaisi nemaz tā nemetas iegādāties īpašumus Jūrmalā, spekulantu

pārpircēju aktivitāte ir samazinājusies, savukārt citu galapircēju par pašreizējām cenām ir ļoti maz, norāda "Baltic Screen".

Lielākais nekustamo īpašumu darījums Jūrmalā šogad bija 3,95 miljonu latu apjomā - par šādu summu Jūrmalas uzņēmējs Aleksandrs Bašarins šā gada janvārī savam dēlam (pirms tam - viņam pašam) pa pusei piederošajai firmai "Interhaus" pārdevis 22 519 kvadrātmetrus lielu zemesgabalu ar vairākām celtnēm Ķemeru ielā 26.

Savukārt otrajā lielākajā darīumā summa bija 3,02 miljoni latu - par šo summu 1827 kvadrātmetru zemesgabalu Dubultu prospektā 62a šā gada aprīlī no "Trasta komercbankas" nopirka "Business Capital International". Pētījuma autori gan piebilst, ka šis zemesgabals jau tuvākajā laikā atkal mainīs īpašnieku, jo zemesgrāmatā fiksēts ieraksts par jaunu pirkuma līgumu.

Starp lielākajiem nekustamo īpašumu darījumiem Jūrmalā šā gada pirmajā pusē "Baltic Screen" ierindo arī "Alfas namu" par 1,88 miljoniem latu iegādāto 7762 kvadrātmetrus lielo zemesgabalu Oļģerta ielā 8 (iepriekšējā zemesgabala īpašniece - Zinaida Ustinova), uzņēmēja Grigorija Krupņikova par 1,91 miljonu latu pārdoto 3622 kvadrātmetru zemesgabalu ar četrām ēkām Meža prospektā 71, kuru iegādājusies firma "M 71", kā arī darījumu 1,88 miljonu latu vērtībā, kurā trīs ceturtdaļas no 3590 kvadrātmetrus lielā zemesgabala ar divām dzīvojamām ēkām Jomas ielā 15 šā gada aprīlī iegādājās kompānija "Gales".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses