Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

KP atļauj "Kalnozols celtniecībai" apvienoties ar Lietuvas "MG Baltic Investment"

Konkurences padome (KP) atļāvusi Lietuvas kompānijas "MG Baltic Investment" un Latvijas būvfirmas "Kalnozols celtniecība" apvienošanos, kas paredz Lietuvas kompānijas izšķirošās ietekmes iegūšanu "Kalnozols celtniecībā", teikts KP publicētajā lēmumā.

KP secinājusi, ka, apvienojoties abām kompānijām, nerodas un nenostiprinās dominējošs stāvoklis, kā arī nevar samazināties konkurence tirgū, kur darbojas apvienošanās dalībnieki. Tādēļ saskaņā ar Konkurences likumu apvienošanās ir atļaujama, skaidrots lēmumā.

Tajā arī noteikts, ka kompānijas iepriekš KP bija iesniegušas ziņojumu, kurā norādīja, ka apvienošanās neietekmēs nevienu konkrēto tirgu. Apvienojoties mainīsies tikai "Kalnozols celtniecības" dalībnieku sastāvs, izšķirošai ietekmei pārejot uz "MG Baltic Investment", kas vai jebkura no tās saistītajām sabiedrībām nav aktīva konkrētajā tirgū, kurā darbojas "Kalnozols celtniecība", un otrādi. Tādēļ nav tādu konkrētu tirgu, kuri Latvijā pārklātos, un darījums nerada nekādu ietekmi uz konkurenci.

Ziņojumā ir norādīts, ka "MG Baltic Investment" neveic saimniecisko darbību Latvijā.

KP lēmumu mēneša laikā var apstrīdēt Administratīvajā rajona tiesā.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka "Kalnozols celtniecība" stratēģisko investoru piesaistīja, lai nodrošinātu dinamiskāku attīstību un celtu konkurētspēju Latvijā un ārpus tās. "MG Baltic Investment" plāno būvuzņēmuma attīstībā sākotnēji investēt 2,6 miljonus eiro, tādejādi atrisinot apgrozāmo līdzekļu trūkumu.

Būvkompānija "Kalnozols celtniecība" ir dibināta 1996.gadā. "Kalnozols celtniecība" nodarbojas ar rūpniecisko, civilo un inženiertehnisko ēku celtniecību un rekonstrukciju, strādājot kā ģenerāluzņēmējs un pašu spēkiem veicot liela apjoma monolītās betonēšanas darbus, kā arī inženierkomunikāciju izbūvi.

"Kalnozols celtniecība" pagājušajā gadā strādāja ar 27,43 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 9,6% vairāk nekā 2005.gadā, bet uzņēmuma peļņa bija 641,3 tūkstoši latu, kas ir par 2,08 miljoniem latu vairāk nekā pirms gada. Būvfirmas pamatkapitāls ir 1,938 miljoni latu.

"MG Baltic" ir viens no lielākajiem investoriem Lietuvā, kas ieguldījis lielus līdzekļus ar būvniecību, nekustamajiem īpašumiem, medijiem, alkoholisko dzērienu ražošanu un izplatīšanu, kā arī ar apģērbu mazumtirdzniecību saistītos uzņēmumos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses