Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Laikraksts: Par pārdevējām vēlas kļūt celtnieku sievas

Celtniecības buma rimšanās Latvijā ietekmējusi arī situāciju ar darbiniekiem mazumtirdzniecībā, kur parādījusies jauna tendence: darbā par pārdevējām veikalos iestājas sievietes, kuru vīri agrāk bijuši vai vēl joprojām ir celtnieki, atsaucoties uz "Maxima Latvija" preses sekretāra Ivara Andiņa teikto, raksta Latvijas Avīze (LA).

I.Andiņš gan atzinis, ka uzņēmums nevar secināt, par cik lieliem apjomiem ir runa, taču sarunās ar jaunajiem darbiniekiem noskaidrojies, ka laikā, kad vīriem, strādājot būvniecībā, bija milzīgās algas, šīs sievietes dzīvojušas tik labi, ka varējušas atļauties neko nedarīt, sēžot mājās kā mājsaimnieces. Savukārt tagad, kad vīri vairs nav tik finansiāli nodrošināti, viņām jāmeklē darbs. _LA_ arī noskaidrojusi, ka no darba aizgājušie vai atlaistie celtnieki tagad kļūst arī par autovadītājiem, piemēram, vada taksometrus. Taksometru firmas SIA "Zelta bulta" valdes loceklis Aleksejs Ignatjevs atzinis, ka darbu meklē ne vien cilvēki, kas pirms darbošanās celtniecībā jau vadījuši taksometrus, bet arī tādi, kuri agrāk to nav darījuši. Tiesa gan, arī šajā jomā trūkst profesionāļu. Lai gan patlaban starp darba meklētājiem celtniecībā parādījusies konkurence, būvuzņēmēji norāda, ka īstu meistaru ar labu izglītību vēl arvien trūkst. Turklāt celtnieki _LA _pieļāvuši iespēju, ka drīzumā atjaunosies intensīva privātmāju celtniecība, līdz ar to atkal var iestāties deficīts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pozitīvas vēsmas kreditēšanā

Eiropas Centrālās bankas (ECB) sāktā procentu likmju samazināšana un ekonomikas dalībnieku noskaņojuma stabilizēšanās Latvijā šovasar iezīmējusi nelielu aktivizēšanos kreditēšanā. Savukārt noguldījumu...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses