Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Latio: Tirdzniecības platības (dati uz 1.martu)

Salīdzinot ar janvārī, tirdzniecības platību tirgū februāris bijis vēl aktīvāks mēnesis. Tāpat kā iepriekšējos mēnešos, arī februārī, visaktīvākie telpu meklētāji bija apģērbu tirgotāji, kas interesējas par tirdzniecības telpām pirmajos stāvos platībā līdz 150 m².

Turpinās tirdzniecības telpu nomas maksu paaugstināšanās Rīgas centra pieprasītākajās vietās. 40—50 EUR/m² robežās februārī šajās teritorijās vērtējama kā adekvāta nomas maksa. Tomēr joprojām nomas cenas pacelšana daudzviet izraisa pašreizējo nomnieku aiziešanu, kuri nav gatavi šādiem finansiāliem ieguldījumiem.
Februārī aktīvs pieprasījums novērots iegādāties telpas Rīgas centrā ne tikai ar intensīvu gājēju plūsmu, bet arī ar iespēju novietot automašīnu. Diemžēl šādu telpu piedāvājumā gandrīz nav, vai arī, ja ir, tad tās tiek piedāvātas par neadekvāti augstu cenu.

Februārī novērots, ka veikalu segmentā vērojams pieprasījuma pieaugums pēc lielākām tirdzniecības platībām – veikaliem vai saloniem līdz 500 m², kas saistīti ar būvmateriālu tirdzniecību. Būvmateriālu firmas cenšas atrast telpas, kurās būtu iespējams apvienot mazu noliktavu ar salonu/veikalu. Līdzīga situācija ir dizaina un interjera firmām, kas meklējot jaunas, lielākas telpas, labprāt vēlētos apvienot mazu noliktavu ar preču veikalu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Eleving Group IPO tuvojas noslēgumam

Otrdien, 8. oktobrī, noslēgsies Latvijā dibinātās finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupas Eleving Group sākotnējais publiskais akciju piedāvājums (IPO). Investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses