Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Latvijā būvniecība pirmajā ceturksnī augusi gausāk nekā Lietuvā un Igaunijā

Latvijā šogad pirmajā ceturksnī salīdzinājumā ar pērnā gada trim pirmajiem mēnešiem būvniecības apjomu pieaugums bija visnotaļ spraigs, taču krietni gausāks nekā abās pārējās Baltijas valstīs, liecina trešdien publiskotie ES statistikas biroja "Eurostat" dati.

Tie atklāj, ka Latvijā būvniecības apjomi 2007.gada janvārī-martā salīdzinājumā ar 2006.gada pirmo ceturksni auguši par 17%, kas bija 11. straujākais izaugsmes temps ES valstu vidū, bet Igaunijā šajā nozarē sasniegts pieaugums par 22,7%, Lietuvā - pat par 43,5%.

Savukārt ES mērogā absolūta līdere bija Bulgārija - šajā Dienvideiropas zemē būvniecības apjomi palielinājušies īpaši dinamiski - par 62,8%.

Strauja attīstība šajā jomā bijusi arī citās ES jaunajās dalībvalstīs - Polijā (51,3%), Slovēnijā (+35,7%), Rumānijā (+29,8%), Čehijā (+28,6%), Slovākijā (+20,4%). No vecajām bloka zemēm būvniecība aktīvi augusi Vācijā (+28,7%), bet Portugālē šajā nozarē bijis kritums par 6,9%.

Savukārt šogad pirmajā ceturksnī salīdzinājumā ar pērnā gada ceturto ceturksni straujākie būvniecības pieauguma tempi bija Lietuvā (+12,6%), Bulgārijā (+7,8%), Austrijā (+5,3%), Latvijā (+4,6%), Rumānijā (+4,2%) un Igaunijā (+4%). Vienīgais samazinājums reģistrēts Dānijā (-5,8%).

Visā Eiropas Savienībā 2007.gada pirmajā ceturksnī salīdzinājumā ar šo pašu periodu 2006.gadā būvniecības apjomi palielinājās par 10%, bet salīdzinājumā ar pērnā gada pēdējiem trim mēnešiem - par 1,7%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses