Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Lidosta sākusi sarunas ar Rīgas domi, lai tiktu pie 200 hektāriem zemes

Starptautiskā lidosta "Rīga" kopā ar Satiksmes ministriju ir sākusi pārrunas ar Rīgas domi, lai tiktu pie 200 hektāriem pašvaldībai piederošas zemes, uz kuras plānots izveidot kravu apkalpošanas bāzi un paredzēt vietu mazajai aviācijai, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" pastāstīja lidostas valdes priekšsēdētājs Krišjānis Peters.

Viņš pieļāva, ka Satiksmes ministrija, iespējams, jau pirmo atbildi no Rīgas domes ir saņēmusi, taču viņš pats par vēstules saturu intervijas laikā vēl nebija informēts. Kad aģentūra BNS interesējās Satiksmes ministrijā, papildu informāciju tai neizdevās iegūt.

"Šajā gadījumā runa ir par zemes nodošanu bezatlīdzības kārtībā. Pašvaldība droši vien izteiks valdībai priekšlikumu par zemes apmaiņu," sacīja Peters un pastāstīja, ka zeme lidostai nepieciešama attīstībai, turklāt, risinot šos jautājumus, lidosta domā ne tikai par pašreizējiem paplašināšanas plāniem, bet arī par tālākas nākotnes iecerēm, kas paredz otra skrejceļa izveidi.

Peters norādījis, ka Rīgas pašvaldībai pieder zeme pie Ulmaņa gatves. Ap lidostu ir arī privāto īpašnieku zeme, kā arī nedaudz Mārupes pašvaldības īpašumu, ar kuru sarunas vēl nav sāktas, taču tām lidosta gatavojas.

"Privātajai zemei tagad ir pietiekoši spekulatīva cena, lai šobrīd lidosta teiktu - tagad attīstīsimies šajās zemēs. Tādas cenas, par kādām tirgū tiek piedāvātas šīs zemes, privātajiem īpašniekiem mēs nemaksāsim," viņš teica un atzina, ka šīs cenas varētu būt apzināti uzskrūvētas. "Protams, tas noticis, dzirdot par lidostas attīstības plāniem. Es nevēlos nevienu apvainot - spekulatīvs darījums brīvā tirgus ekonomikas apstākļos vairs nav nekāds apvainojums. Vienkārši mēs nepiekrītam šīm cenām, kas tagad tiek nosauktas."

Peters pastāstīja, ka privātie īpašnieki zemi lidostai piedāvā pārdot par 70-100 eiro pa kvadrātmetru. "Jāsaprot, ka vienīgais potenciālais pircējs šīm zemēm ir lidosta. Ir maz ticams, ka te kāds pie lidostas žoga vēlēsies dzīvot," viņš piebilda.

Uz jautājumu, par kādu cenu lidosta privātās zemes ir gatava pirkt, Peters norādīja, ka nevēlas ietekmēt tirgu, publiski tās saucot. "Taču, ja mēs soli pa solim iegūsim aptuveni 200 hektārus no Rīgas dome, pieļauju, ka tuvākajiem gadiem mums pietiks ar šo teritoriju. Tajās plānots izveidot nopietnu kravu apkalpošanas bāzi," viņš stāstīja, piebilstot, ka plānos ir arī atvēlēt vietu mazajai aviācijai.

Starptautiskā lidosta "Rīga" šogad plāno apkalpot 3,1 miljonu pasažieru, kas būtu par 24% vairāk nekā pērn, kad lidostas pakalpojumus izmantoja 2,495 miljoni cilvēku. Savukārt nākotnē plānots palielināt apkalpoto pasažieru skaitu līdz pat 30 miljoniem.

Rīgas lidosta ir lielākā pēc apkalpoto pasažieru skaita Baltijas valstīs. Regulāri tiešie lidojumi Rīgu šogad novembrī savieno ar 59 valstīm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pozitīvas vēsmas kreditēšanā

Eiropas Centrālās bankas (ECB) sāktā procentu likmju samazināšana un ekonomikas dalībnieku noskaņojuma stabilizēšanās Latvijā šovasar iezīmējusi nelielu aktivizēšanos kreditēšanā. Savukārt noguldījumu...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses