Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

"Lucavsala" prasīs Rīgas domei skaidrojumu par jaunā pašvaldības uzņēmuma izveidi Lucavsalas attīstībai

Latvijas būvnieku apvienība "Lucavsala", kas ir paudusi gatavību apbūvēt Lucavsalu, prasīs oficiālus dokumentus no Rīgas domes par jaundibināto uzņēmumu "Lucavsalas attīstība", aģentūrai BNS pastāstīja "Lucavsalas" valdes priekšsēdētājs Guntis Rāvis.

"Būtu vismaz pieklājības pēc kaut ko atsūtījuši," sacīja Rāvis, piebilstot, ka uzņēmums joprojām nav saņēmis no domes nekādu oficiālu informāciju par jaundibināto pašvaldības uzņēmumu un domes tālāko rīcību.

Rāvis norādīja, ka "Lucavsalas" juristi domei prasīs dokumentus, kas nepieciešami, lai varētu izlemt par "Lucavsalas" tālāko rīcību - vienoties ar pašvaldību, pirkt pašvaldības uzņēmuma kapitāldaļas vai vērsties tiesā.

Jau ziņots, ka Rīgas dome 2005.gada sākumā rīkoja konkursu par Lucavsalas apbūves tiesībām un tajā uzvarēja Latvijas būvnieku izveidotā "Lucavsala", taču ilgtermiņa nomas līgums starp "Lucavsalu" un pašvaldību tā arī netika noslēgts. Savukārt šogad jūlija sākumā pašvaldība nolēma dibināt jaunu uzņēmumu "Lucavsalas attīstība", kas bija nepieciešams teritorijas attīstībai.

Pēc jaunā uzņēmuma izveidošanas pašvaldība plāno privātajam investoram izsolē pārdot aptuveni pusi jaunizveidotā uzņēmuma kapitāldaļu, tādā veidā piesaistot līdzekļus Lucavsalas teritorijas attīstībai un infrastruktūras izbūvei. Savukārt vēlāk pašvaldība izsolē varētu pārdot arī pārējās domei piederošās Lucavsalas teritorijas attīstības uzņēmuma kapitāldaļas.

Pilsētas īpašuma un privatizācijas lietu komitejas priekšsēdētājs Andris Ameriks iepriekš komitejas sēdē klāstīja, ka nekādas priekšrocības, izsolot jaunizveidotā uzņēmuma kapitāldaļas, netiks dotas Latvijas būvnieku apvienībai "Lucavsala", kura sākotnēji uzvarēja pašvaldības rīkotajā konkursā par Lucavsalas teritorijas attīstību, kā arī par saviem līdzekļiem izstrādāja Lucavsalas teritorijas attīstības plānu.

Lucavsalā uz Rīgas domes zemes vairāk nekā 90 hektāru platībā "Lucavsala" bija iecerējusi celt individuālās un daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas, darījumu iestādes un sabiedriskās ēkas. Paredzēti arī parki, skvēri un labiekārtota krastmalas zona, kā arī pilsētas infrastruktūras izveidošana, izbūvējot komunikācijas, ielas un tiltus.

Apbūvi Latvijas būvniekiem piederošā "Lucavsala" bija gatava sākt jau 2006.gadā, bet pabeigt 2022.gadā, kopumā projektā investējot 650 miljonus latu.

Pašlaik Lucavsalā ir 13 privātmāju un mazdārziņu. Attīstības plāns paredz mazdārziņu pārvietošanu, kam investors no saviem līdzekļiem ir paredzējis piešķirt 1,5 miljonus latu. Lucavsalas kopējā platība ir aptuveni 152 hektāri. Pašvaldībai pieder 94 hektāri zemes.

"Lursoft" informācija liecina, ka uzņēmumā "Lucavsala" ir apvienojušās kompānijas "Kalnozols Celtniecība", "Latvijas Energoceltnieks", "RBS SKALS", "Re &Re" un Guntis Rāvis, savukārt uzņēmuma pamatkapitāls ir 546,6 tūkstoši latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses