Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Mājokļu iegādei izsniegto kredītu apjoms deviņos mēnešos pieaug par 37,8%

Latvijas banku mājsaimniecībām (rezidentiem) mājokļu iegādei izsniegto aizdevumu apjoms šogad deviņos mēnešos palielinājies par 37,8% jeb 1,233 miljardiem latu un septembra beigās bija 4,491 miljards latu, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas apkopotie dati.

Savukārt gada laikā - salīdzinājumā ar 2006.gada 30.septembri - mājsaimniecībām mājokļu iegādei izsniegto kredītu apjoms pieaudzis par 62% jeb 1,72 miljardiem latu.

Visvairāk mājsaimniecībām mājokļu iegādei kredītos ir izsniegusi "Hansabanka" - septembra beigās banka šādos kredītos bija izdevusi 1,245 miljardus latu, kas ir par 28,2% jeb 273,476 miljoniem latu vairāk nekā 2006.gada beigās. Savukārt "Hansabankas" tirgus daļa mājsaimniecībām mājokļu iegādei izsniegtajos kredītos septembra beigās samazinājusies līdz 27,7% (mēnesi iepriekš - 27,8%).

"SEB Latvijas Unibankas" mājsaimniecībām mājokļu iegādei izsniegto kredītu apjoms septembra beigās bija 674,622 miljoni latu, kas ir par 30% jeb 155,777 miljoniem latu vairāk nekā 2006.gada beigās, bet bankas tirgus daļa mājsaimniecībām mājokļu iegādei izsniegtajos kredītos septembra beigās saruka līdz 15% (mēnesi iepriekš -15,2%).

Savukārt trešā lielākā banka pēc izsniegto mājokļu kredītu apjoma septembra beigās bija "DnB NORD Banka", kura mājsaimniecībām mājokļu iegādei aizdevumos bija izsniegusi 607,463 miljonus latu, kas ir par 69% jeb 248,117 miljoniem latu vairāk nekā pagājušā gada beigās. "DnB NORD Bankas" tirgus daļa mājsaimniecībām mājokļu iegādei izsniegtajos kredītos septembra beigās saglabājās 13,5%.

Tādējādi triju visaktīvāk mājsaimniecību mājokļu iegādi kreditējošo banku kopējā tirgus daļa 2007.gada septembra beigās saruka līdz 56,2% (mēnesi iepriekš - 56,5%).

Septembra beigās Latvijā kopumā bija 23 bankas, tostarp divas ārvalstu banku filiāles.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pozitīvas vēsmas kreditēšanā

Eiropas Centrālās bankas (ECB) sāktā procentu likmju samazināšana un ekonomikas dalībnieku noskaņojuma stabilizēšanās Latvijā šovasar iezīmējusi nelielu aktivizēšanos kreditēšanā. Savukārt noguldījumu...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses