Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

"Merks" atteicies no dalības konkursā par Latvijas Nacionālās bibliotēkas būvi

Būvkompānija "Merks" atteikusies no dalības konkursā par Latvijas Nacionālās bibliotēkas būvniecību, par iemeslu minot nepietiekamos termiņus, neizdevīgos finanšu nosacījumus un līguma nosacījumus par korupcijas novēršanu, piektdien raksta "Dienas Bizness" (DB).

"Merks" laikrakstam nav sniedzis plašākus komentārus par atteikšanos piedalīties konkursā, taču apstiprinājis, ka ir nosūtīta šāda vēstule, kurā ir arī skaidrojumi par iemesliem. "Esam paziņojuši, ka izstājamies no konkursa, bet plašākus komentārus nesniedzam," sacījis "Merka" preses sekretārs Arnis Lapiņš.

DB piebilst, ka pārējie divi konkursa pretendenti "Merka" atteikšanos piedalīties konkursā vērtē izvairīgi.

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka konkursā par Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) jaunās ēkas būvniecību pieteicās trīs pretendenti un tie visi kvalificējās otrajai kārtai. Pieteikumus iesniedza Nacionālā būvkompāniju apvienība, kurā apvienojušies uzņēmumi a/s "RBS Skals", SIA "Skonto Būve" un SIA "Re & Re", juridisko personu apvienība SIA "PBLC", SIA "Moduls Rīga" un SIA "PB Fasādes", kā arī juridisko personu apvienība Igaunijas "Merko Ehitus" un tā meitas uzņēmums "Merks".

Atbilstoši konkursa nolikumam uzņēmējam būs ne tikai jāveic ēkas būvdarbi, bet arī jānodrošina Gaismas pils būvniecībai nepieciešamā naudas plūsma. Valsts būvuzņēmējam naudas līdzekļus atmaksās ilgākā laika posmā, izmantojot līdzekļus, kas šim nolūkam paredzēti valsts budžeta ilgtermiņa saistībās.

Savukārt LNB būvprojekta ekspertīzes veikšanai pieteikušies pieci pretendenti - SIA "Būvzinis", SIA "Baltic Construction Consultancy", individuālais komersants Rodrigo Pelsis, fiziska persona Aigars Melnalksnis un SIA "Graf X".

Gaismas pili paredzēts sākt būvēt šogad 18.novembrī, bet nodot ekspluatācijā - 2010.gadā. Ēku iecerēts būvēt Daugavas kreisajā krastā starp Akmens un Dzelzceļa tiltu. Tā būs 45 000 kvadrātmetru plaša, un tajā atradīsies 1200 modernu lasītāju vietu. Projekta autors ir pasaulslavenais arhitekts Gunārs Birkerts, kurš jau iepriekš projektējis 14 bibliotēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses