Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

"Ober-haus": Pierīgā privātai apbūvei paredzēto zemju cenas deviņos mēnešos pieaug par 10-15%

Privātmāju būvniecībai paredzēto zemju cenas Rīgas tuvumā šogad deviņos mēnešos palielinājušās par 10-15%, aģentūrai BNS pavēstīja nekustamo īpašumu kompānijas "Ober-haus" dzīvojamo platību un zemes speciālists Ingus Leilands.

Viņš norādīja, ka pašlaik visos Pierīgas tradicionālajos rajonos, piemēram, Babītē, Ulbrokā, Ādažos, Garkalnē, Ķekavā, Piņķos un citur, vidējā privātmāju būvniecībai paredzēto zemju cena aptuveni 1200 kvadrātmetru plašiem zemes gabaliem ir apmēram 65-70 eiro (45,5-49 lati) par vienu kvadrātmetru. Šāds cenu līmenis sasniegts augusta beigās un septembrī saglabājies stabils.

Pēc Leilanda stāstītā, darījumos ar zemi novērojamas arī nelielas cenu atlaides, pircējiem individuāli vienojoties ar pārdevējiem. Nepieciešamības gadījumos pārdevēji piekrīt samazināt cenas par aptuveni 5%, kas gada sākumā vispār nebija novērots.

Leilands pavēstīja, ka cenas no gada sākuma palielinājušās un pašlaik saglabājas stabilas tāpēc, ka arvien vairāk pārdevēju piedāvā zemi ar izbūvētām komunikācijām, sakārtotu infrastruktūru un pieejamu sabiedrisko transportu.

Pēc Leilanda klāstītā, pircēji gan gada sākumā bija aktīvāki. Pašlaik pircēju interese par privātai apbūvei piemērotiem zemes gabaliem ir nedaudz mazinājusies.

Viņš arī norādīja, ka tuvākajā laikā prognozējama pircēju aktivitātes palielināšanās, ja vien tirgu neietekmēs arvien jauni faktori, piemēram, izmaiņas banku kreditēšanas politikā.

Pēc "Ober-haus" datiem, gada sākumā Rīgas tuvumā privātai apbūvei piemērotu zemes gabalu cenas bija aptuveni 58-60 eiro (40-42 lati) par vienu kvadrātmetru.

Kompānijai "Ober-haus" Baltijas reģionā, Polijā un Ukrainā kopumā ir vairāk nekā 30 biroju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pozitīvas vēsmas kreditēšanā

Eiropas Centrālās bankas (ECB) sāktā procentu likmju samazināšana un ekonomikas dalībnieku noskaņojuma stabilizēšanās Latvijā šovasar iezīmējusi nelielu aktivizēšanos kreditēšanā. Savukārt noguldījumu...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses