Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Pilsētas arhitekta kolēģija vērtēs triju daudzdzīvokļu māju un vienas biroju ēkas būvniecības priekšlikumus

Rīgas Pilsētas arhitekta kolēģija ceturtdien vērtēs triju daudzdzīvokļu māju būvniecības ieceres - Kuldīgas ielā un Krišjāņa Barona ielā, kā arī vienas biroju ēkas būvniecības ieceri Kungu ielā 5, aģentūrai BNS pavēstīja Pilsētas arhitekta birojā.

Sēdē paredzēts izskatīt kompānijas "Barona īpašums" jaunas daudzdzīvokļu mājas būvniecības ieceri Krišjāņa Barona ielā.

"Barona īpašums" šajā vietā uz 893 kvadrātmetrus plaša zemes gabala plāno būvēt vienu sešu līdz septiņu stāvu daudzdzīvokļu māju ar tirdzniecības un biroja platībām. Jaunajā mājā būs izvietoti 23 dzīvokļi, bet zem nama būs 35 pazemes autostāvvietas.

Kolēģija arī plāno izskatīt kompānijas "Kvarta" divu jaunu daudzdzīvokļu māju būvniecības ieceri Kuldīgas ielā, kur uzņēmums uz 2215 kvadrātmetru plašas zemes plāno būvēt vienu piecu līdz deviņu stāvu māju un vienu astoņu stāvu daudzdzīvokļu māju, kurās kopā būs 152 dzīvokļi ar 16,445 tūkstošu kvadrātmetru kopējo platību. Paredzēts arī izbūvēt 130 vietu pazemes autostāvvietu un 28 vietu virszemes stāvvietu.

Sēdē arī domāts vērtēt pašvaldības uzņēmuma "Rīgas nami" ieceri būvēt jaunu ēku Kungu ielā 5. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Andris Lācis aģentūrai BNS teica, ka, visticamāk, jaunajā namā būs komerctelpas un biroji, tomēr vairāk būvniecības ieceri komentēt atteicās, piebilstot, ka jaunās ēkas apjomus precīzi varēs noteikt tikai pēc Pilsētas arhitekta kolēģijas lēmuma un komentāriem.

Pilsētas arhitekta kolēģijas uzdevums ir pēc iespējas vispusīgāk un profesionālāk izvērtēt pilsētas attīstības problēmas, atsevišķus teritoriālplānojuma projektus un nozīmīgākās būvniecības ieceres - galvenokārt saistībā ar Rīgas vēsturisko centru un tā aizsardzības zonu, pilsētas galvenajām maģistrālēm un akcentētas apbūves zonām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses