Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Savrupmāju tirgus — pieprasījums mazāks. Cenas nemainās vai pieaug

Nekustamo īpašumu kompānija Latio savā jaunākajā tirgus pārskatā par jūniju norāda, ka potenciālajiem savrupmāju pircējiem ir grūti saņemt kredītus vai arī viņi gaida cenu samazinājumu. Tas arī pēdējā mēnesī ietekmējis pieprasījuma samazināšanos.

Baltezers un Saulkrasti


Baltezera virzienā vērojama darījumu aktivitāte, taču klientiem ir grūtāk kreditēties un šis fakts ietekmē īpašumu pārdošanas procesu. Mājām cenas nav mainījušās. Vairums klientu savu īpašumu novērtē augstāk nekā to noteiktu tirgus.

Saulkrastos pieprasījums pēc savrupmājām ir nedaudz samazinājies, tomēr cenas saglabājas iepriekšējā līmenī vai pat pieaug. Līdzīga tendence novērojama gandrīz visā Vidzemes jūrmalas piekrastē.

Pircējiem interesantākie šķiet nekustamie īpašumi, kas atrodas Saulkrastu centrā un Pabažos — līdz 700 m attālumā no jūras. Mazāka interese ir par īpašumiem Zvejniekciemā, jo tas atrodas tālāk no Rīgas.

Liels pieprasījums ir pēc 150—250 m2 mājām, kas būvētas kā ziemas mājas — siltinātas un ir ar visām komunikācijām. Vēlamais attālums no jūras — 700 m. Šādu māju piedāvājums ir niecīgs un to cena ir Ls 150 000—300 000, atkarībā no novietojuma un kvalitātes. Potenciālos pircējus visvairāk interesē jau pilnībā pabeigtas mājas, kurās nav nepieciešams veikt remontu.

Skulte un Carnikava


Pircējiem saglabājas interese arī par vasarnīcām un neapbūvētiem zemes gabaliem Saulkrastu lauku teritorijā un Skultes pagastā izvietotajos kooperatīvos, taču darījumu ir maz, jo pārdevēji par īpašumiem pieprasa neadekvāti augstas summas.

Carnikavā pastāv pieprasījums savrupmājām pilsētas centrā. Tas ievērojami pārsniedz piedāvājumu. Plašāks piedāvājums atrodams Carnikavas novada teritorijās — Garciemā, Garupē, Gaujā, kur izvietoti vasarnīcu ciemati.

Jūrmala


Jūrmalā savrupmāju piedāvājums saglabājas stabils. Pieprasījums samazinās. Pārdevēji nepiekrīt cenu samazināšanai. Daudzi saista cerības ar vasaras atvaļinājumu sezonu, kad Jūrmalā ierodas bagāti cilvēki no ārvalstīm, pirmām kārtām — no Krievijas. Iepriekšējos gados šis laiks izcēlies ar darījumu aktivitāti, īpaši dārgo savrupmāju kategorijā.

Vasaras sezonā pieaug pieprasījums pēc īres dzīvokļiem un mājām pie jūras. Potenciālie īrnieki būtu gatavi maksāt Ls 150—300 mēnesī par dzīvokli līdz 500 m no jūras vai vasarnīcu apmēram 2—3 km no jūras, taču tiem jābūt ar visām ērtībām un labā stāvoklī.

Īrnieki par mājām, kuras tiek izīrētas kopā ar zemes gabalu un atrodas ideālā stāvoklī (visas ērtības, remontētas, vismaz 4 istabas, tuvu pie jūras) gatavi maksāt līdz 1 000 EUR mēnesī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses