Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Šīns: pašvaldības rūpes par namu apsaimniekošanu kavē gan energoefektivitātes, gan īres tirgus attīstību

Namu apsaimniekošanas atstāšana pašvaldības rokās Rīgā kavē gan energoefektivitātes projektu ieviešanu, gan īres dzīvokļu tirgus attīstību, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" atzina nekustamo īpašumu kompānijas "Latio" valdes priekšsēdētājs Edgars Šīns.

"Manuprāt, lielāka problēma pašlaik ir namu energoefektivitāte. Tā tiešām ir problēma, jo pašreizējā gaisa sildīšana ir vienkārši absurda. Ja šie namu pārvaldīšanas uzņēmumi būtu privāti, tiem būtu pavisam cita attieksme pret energoefektivitātes jautājumiem," viņš teica.

"Es domāju, ka šie padsmit gadi namu apsaimniekošanas sociālismā ir ļoti pieradinājuši cilvēkus pie tā, ka kāds par namu vienmēr rūpējas. Tādējādi viņi nav gatavi tajā investēt nevienu kapeiku. Jebkurš zina, cik grūti ir savākt naudu no dzīvokļa saimniekiem vai nu jaunām nama ārdurvīm, vai arī koda atslēgai. Tas vienmēr ir bijis kaut kāds ārprāts," sacīja Šīns.

Viņš norādīja, ka namu pārvalžu dotēšana ir arī zināms iemesls tam, kādēļ neattīstās īres tirgus un kādēļ turēt neizmantotus dzīvokļus joprojām ir lēti.

Šīns uzsvēra, ka jau pirms gadiem desmit būtu aizmirsts, ko nozīmē pašvaldību namu pārvaldes, ja Rīgas domei būtu bijusi politiskā griba. "Es domāju, ka politiķiem un politiķiem draudzīgām personām namu pārvaldes ir zināms ešelons, kur atkāpties pēc spožas vai mazāk spožas karjeras domes institūcijās. Es arī neizslēdzu iespēju, ka pašas namu pārvaldes ir pateicīgas politiķiem, ka tās vēl aizvien šādā jocīgā izskatā var turpināt funkcionēt. Acīmredzot vēl nav pienācis laiks, kad uz šo jautājumu pilsētas vadība varētu paskatīties saimnieciskām acīm," viņš klāstīja.

Šīns prognozēja, ka agri vai vēlu kāds politiskais spēks Rīgas domē tomēr ieviesīs šajā nozarē kapitālismu. "Tad arī dzīvokļa pārvaldīšana un apsaimniekošana sāks maksāt tik, cik tai ir jāmaksā," piebilda "Latio" īpašnieks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses