Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Skanstes ielas rajonā veidojas banku kvartāls

Jau pēc dažiem gadiem Skanstes ielas rajons pārvērtīsies par banku kvartālu. Ceturtdien žurnālistiem tika prezentēta jauna astoņu stāvu Latvijas krājbankas (LK) administratīvā ēka J.Daliņa ielā 15, kas jau nedēļu ir pieejama arī klientiem. Līdz gada beigām kaimiņos visdrīzāk sāks strādāt arī Rietumu banka, kas kļūs par lielāko nomnieku blakus celtajā biroju kompleksā Rietumu Capital Centre.

Pēc Rīgas pilsētas galvenā arhitekta Jāņa Dripes informācijas, iespēju pārcelties uz šo rajonu apsver arī DnB NORD un Aizkraukles Banka. LK ēkas autors ir projektēšanas birojs Sarma&Norde. Kā ceturtdien rīkotajā ekskursijā pastāstīja viens no projekta autoriem arhitekts Visvaldis Sarma, viens no galvenajiem arhitektūras principiem ir ēkas kvadrāta forma un lokveida elements fasādē, kas veidota no matēta monolīta dzelzsbetona un stikla. Lokveida elements ir saglabāts arī interjerā, kur dominē caurspīdīgums, radot sajūtu par bankas pieejamību un atvērtību klientiem. Apkalpošanas nodaļas atrodas ēkas pirmajos divos stāvos, turpat izvietota kafejnīca, pārējās telpas aizņem administrācija. Pazemes autostāvvietā paredzēta vieta 80 mašīnām un vēl 20 — virszemē. V.Sarma gan uzskata, ka ēkas priekšā auto tomēr nevajadzētu novietot, un cer, ka šajā rajonā tiks izbūvēta "atsevišķa stāvvieta, kas apkalpos visas tuvumā esošās iestādes". Kopējās projekta izmaksas sasniedz 14 miljonus eiro. Projekta autori ir pārliecināti, ka jaunā ēka lieliski iederas Skanstes ielas rajonā, kas pamazām attīstās par Rīgas finanšu darījumu centru. Arī J.Dripe kvartāla telpisko vīziju vērtē pozitīvi, sakot, ka tā attīstība nerada problēmas blakusesošā vēsturiskā centra un modernās arhitektūras saskaņošanā, turklāt "jaunās banku ēkas šim rajonam nes individuālas iezīmes". Viņš Dienai atklāj, ka tiek plānota vēl divu banku — DnB NORD un Aizkraukles bankas — būvniecība šajā kvartālā. Tikmēr netālu no LK četrpadsmit stāvu augstumā jau slejas stiklotais Rietumu Capital Centre komplekss, kurš tiks atvērts gada beigās un kurā lielāko daļu telpu aizņems Rietumu banka — pirmajā stāvā būs bankas galvenā klientu apkalpošanas zāle un kafejnīca. Otrajā stāvā atradīsies privāto klientu zona, trešajā — kredītu pārvalde un citas telpas bankas darbiniekiem. Pārējos stāvos būs telpas bankas darbiniekiem un citu kompāniju biroju telpas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Igaunija apsteigs Latviju?

Latvija, līdzīgi kā daudzas Eiropas valstis, saskaras ar būtiskām demogrāfiskajām problēmām, kuru sekas būs jūtamas nākamajās desmitgadēs. Dzimstības līmenis nav pietiekams, lai kompensētu iedzī...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses