Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Tiesa lems par "Kalnozols celtniecības" maksātnespēju

Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesa otrdien plāno lemt par vienas no lielākajām Latvijas būvfirmām "Kalnozols celtniecība" maksātnespēju, aģentūru BNS informēja tiesas priekšsēdētājas palīdze Ilze Ramane.

Viņa pastāstīja, ka maksātnespējas pieteikumu tiesā iesniegusi kompānija "Stasenko", kurai būvfirma nebija samaksājusi 13,8 tūkstošus latu par transporta pakalpojumiem.

"Maksātnespējas administrācijas" informācija liecina, ka par kompānijas maksātnespējas administratori apstiprināta Ērika Beitāne.

Savukārt būvfirmas mārketinga direktors Oskars Priede aģentūrai BNS pavēstīja, ka "Kalnozols celtniecība" panākusi izlīgumu ar kompāniju \'\'Stasenko\'\' un patlaban "Kalnozols celtniecība" izlīgumā paredzētās saistības ir izpildījusi, tostarp samaksājusi arī naudu, kuru būvkompānija bija parādā. Sīkāku informāciju par noslēgto izlīgumu Priede gan nevēlējās atklāt.

"Kalnozols celtniecības" valdes priekšsēdētājs Valdis Kalnozols aģentūrai BNS pēc maksātnespējas lietas ierosināšanas skaidroja, ka agrāk parādu nebija iespējams dzēst, jo uzņēmumam bija iesaldēti apgrozāmie līdzekļi bankā 3,5 miljonu latu apjomā.

Jau vēstīts, ka "Kalnozols celtniecība" tiek pārdota Lietuvas koncernam "MG Baltic Investment", kas iegūs 75% uzņēmuma kapitāldaļu, bet pārējie 25% paliks līdzšinējai īpašniecei "Rankai K".

"Kalnozols celtniecība" pagājušajā gadā strādāja ar 27,43 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 9,6% vairāk nekā 2005.gadā, bet uzņēmuma peļņa bija 641,3 tūkstoši latu, kas ir par 2,08 miljoniem latu vairāk nekā pirms gada. Būvfirmas pamatkapitāls ir 1,938 miljoni latu.

"Lursoft" informācija liecina, ka "Stasenko" uz pusēm pieder divām privātpersonām un uzņēmuma pamatkapitāls ir 4100 latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses