Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Vējonis liek pārbaudīt, cik pamatoti izsniegtas atļaujas būvniecībai GNP

Vides ministrs Raimonds Vējonis (ZZS) uzdevis Valsts vides dienestam (VVD) pārbaudīt savas struktūras — Valmieras nodaļas un Gaujas nacionālā parka (GNP) amatpersonu rīcību, atļaujot kādai privātpersonai GNP teritorijā Ķiržu ezera liegumā uzbūvēt māju kompleksu. Jau otrdien uz dabas liegumu izvērtēt situāciju devās trīs VVD centrālā aparāta pārstāvji. Balstoties uz klātienes situācijas izvērtējumu, VVD sagatavos ziņojumu, kas Vides ministrijā jāiesniedz ceturtdien.

Diena jau ziņoja, ka Ķiržu ezera liegumā komplekss Mežnoras izbūvēts aptuvena hektāra lielumā un sastāv no desmit būvēm, kuras savieno asfaltēti pievadceļi. Būvdarbu sākšanai ezera krastā izcirsti koki, no ezera izrautas niedres un to vietā pludmales izveidei uzbērtas smiltis.

Vides aspektus vērtēja GNP un VVD Valmieras nodaļa, secinot, ka būvniecība ir pieļaujama. GNP atzina, ka dabiskā ainava nav cietusi, turklāt būvniecībai izvēlētā teritorijā nav konstatēti īpaši aizsargājami augi un dzīvnieki, līdz ar to būvniecībai šķēršļu nav.

VVD Valmieras nodaļas direktore Inga Zudāne savukārt sarunā ar Dienu iepriekš uzsvēra, ka no vides viedokļa Mežnorās nav būtiski, vai uzceļ piecas vai septiņas mājas, kas ministrijā raisījis diskusijas par viņas kompetenci vides jautājumos. I.Zudānes vadītā pārvalde sniedza izvērtējumu par sākotnējo ietekmi uz vidi, kurā atzina, ka būvniecības ietekme uz vidi "nav būtiska". Vēlāk vēl izrādījās, ka divas ēkas uzbūvētas, nesaskaņojot tās vispār ar nevienu institūciju. Iepriekšējā nedēļā VVD neuzskatīja par nepieciešamu rosināt Valmieras nodaļas darbības pārbaudi.

VM skaidro, ka VVD reģionālo nodaļu darbības uzraudzību veic VVD, ministrija iejaucas tikai gadījumos, ja "noticis kāds klajš pārkāpums, kas radījis lielu rezonansi". Tikmēr VM Dabas aizsardzības departamenta vadītāja Daiga Vilkate norādīja: "Ministra prasība izvērtēt kādas ministrijas struktūrvienības darbu nav nekas ārkārtējs." VVD preses sekretāre Inese Meijere sarunā ar Dienu norādīja, ka dienests pagaidām nevar sniegt komentārus par iekšējās pārbaudes norisi, un solīja skaidrību viest, kad VVD iesniegs ministrijā izvērtējumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses