Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Uztrauc darbinieku pārvilināšana

Kopš pagājušā gada 28. novembra Latvijā ir spēkā Darba likuma grozījumi, kas nosaka, ka turpmāk darba devējiem ir pienākums darba sludinājumos norādīt mēneša vai gada darba algas vai stundas tarifa bruto likmes amplitūdu. Jau pirms šo grozījumu ieviešanas raisījās diskusijas, sevišķi personālvadības un personāla atlases speciālistu aprindās. Lielākoties valdīja bažas, kā šī jaunā norma ietekmēs darbaspēka piesaisti, kas darba devējiem pēdējos gados jau tāpat sagādā ne mazumu galvassāpju. Kas mainījies tagad, kad nu jau ikvienas vakances sludinājumā darba meklētāji var izlasīt arī aptuveno sagaidāmo atalgojuma lielumu?

Top komentāri

Krējums Saldais
K
"Uztrauc darbinieku pārvilināšana" - Maksājiet normālu algu un neuztraucieties. Pilna Latvija ar firmām, kur darbinieki saņem nozares minimālos 600-700 uz rokas, bet īpašnieki uzvar visos valsts pasūtījumos un nelien ārā Bahamu salām. PS. Norādīt algas sludinājumos vajadzēja jau pirms 30 gadiem.
gf
g
Nesaprotu cepienu. Uztrauktajiem atliek ievietot sludinājumus ar tādu algu, kuru var atļauties viņi, un tad arī saņemt atbilstošus darbiniekus. ...vai nesaņemt. Bez viltus, bez aplinkiem, skaidri definētas darba attiecības un skaidri definētas norēķinu attiecības.
:P
:
Klaja muldēšana. Darba devējs slēpj algu, jo par tik mazu, cik maksā tā brīža darbiniekiem, jaunais darbinieks nenāks strādāt. Bet ja piedāvās sludinājumā lielāku, tad būs jānotur vecie ar algas celšanu. Šodiena ir iegājusi atkal biezajos gados un algām jābūt atbilstošām, bet tā nenotiek. Lojāli, lielu peļņu ienesoši darbinieki saņem kaut kādu vidējo, kamēr jauns gurķis jāpieņem par lielāku algu. Lūk arī viss burvīgums darba devēja godprātībai. Bet pārvilināšana ir tiešais šī faktora scenārījs un atbilde kāpēc.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses