Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Azerbaidžānas investori ieinteresēti Latvijā

Tuvāko gadu laikā Latvijā varētu īstenot vairākus Azerbaidžānas investīciju projektus, vizītes laikā Baku secinājis ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts  pēc tikšanās ar Azerbaidžānas prezidentu Ilhamu Alijevu, kā arī ekonomiskās attīstības, transporta,_ _ārkārtējo situāciju un ekoloģijas ministriem.

"Azerbaidžānas pusi visvairāk interesē sadarbības iespējas rūpniecības nozarē, īpaši pārtikas ražošanā, kā arī tranzītā, lai caur Latvijas ostām eksportētu preces uz Eiropas Savienību (ES)," norāda D.Pavļuts. Tikšanos laikā ministrs guvis apliecinājumus, ka patlaban Azerbaidžāna aktīvi meklē pievilcīgas investīciju iespējas pasaulē, tostarp, arī Latvijā, tāpēc ir pamats uzskatīt, ka tuvāko gadu laikā Latvijā varētu ienākt jaunas azerbaidžāņu investīcijas.

Šovakar Baku D.Pavļuts atklās arī Latvijas dienas Azerbaidžānā, kuru laikā no 14.novembra līdz 12.decembrim vairākās tirdzniecības vietās tiks tirgoti Latvijas ražotāju produkti īpaši marķētos plauktos. Tāpat paralēli produktu tirdzniecībai ieplānota virkne kultūras pasākumu. Plānots, ka atklāšanas pasākumu kopumā apmeklēs vismaz 250 pārstāvji no Azerbaidžānas uzņēmēju sabiedrības, latviešu kopienas Azerbaidžānā, diplomātiskā korpusa, kā arī atsevišķi uzņēmēji no Latvijas, kuri speciāli ieradušies uz Latvijas dienām.

">Šā gada sešos mēnešos Latvijas tirdzniecības apgrozījums ar Azerbaidžānu sasniedza 13,2 miljonus eiro (9,27 miljonus latu), tostarp, eksports veidoja 11,1 miljonu eiro (7,8 miljonus latu), bet imports – divus miljonus eiro (1,4 miljonus latu). 2010.gadā kopumā Latvijas ārējās tirdzniecības apgrozījums ar Azerbaidžānu veidoja 18,4 miljonus eiro (12,93 miljonus latu), kas bija par 20,1% vairāk nekā 2009.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses