Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Igaunija uzņemas vadību Rail Baltica projekta īstenošanā

Igaunija uzņēmusies vadību Baltijas valstu kopīgajā dzelzceļa satiksmes projektā Rail Baltica, pavēstīja Igaunijas Ekonomikas ministrijas padomnieks Anti Mopels.

"Kad neviens nevada, nekas arī nesanāk," raidorganizācijai ERR norādīja Mopels.

Dažos svarīgos jautājumos, piemēram, par maršrutu un sliežu platumu, Baltijas valstis jau panākušas vienošanās, taču atlikuši vēl daudzi neatrisināti jautājumi, skaidroja Mopels.

"Tāpat ir arī plānošanas un tehnisko pētījumu jomā, mums ir jābūt iniciatoriem, jo darbu nepieciešams uzsākt pēc iespējas ātrāk," sacīja Mopels.

Kā ziņots, nākamajā budžeta periodā EK līdzās līdzšinējiem ES fondiem ierosinājusi izveidot jaunu, 50 miljardus eiro jeb 35,14 miljardus latu vērtu programmu "Savienojot Eiropu", kas paredzēta ES nozīmes infrastruktūras projektiem transportā, enerģētikā un informācijas tehnoloģijās. Tās laikā uz finansējumu varēs pretendēt arī divi Latvijai nozīmīgi transporta projekti - ātrgaitas dzelzceļa līnija Rail Baltica un dzelzceļa līnijas uzlabošana no Ventspils līdz Krievijas un Baltkrievijas robežām.

Rail Baltica projektā ES valstis varēs pretendēt uz finansējumu detalizētai izpētei sliežu ceļu savietojamībai, līnijas būvniecības darbiem, kuri sāksies pirms 2020.gada, kā arī savienojumu būvēšanai ar ostām un lidostām. Otrajā projektā finansējums paredzēts vienīgi esošā sliežu ceļa uzlabošanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brauc pie kaimiņiem

Mūsu valstī tūrisma industrija atgūstas lēnāk nekā Igaunijā.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses