Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Agrākajā RAF tiek atklāta vadošās Eiropā iepakojuma ražotājas „Smurfit Kappa” jaunā ražotne

Eiropā vadošās iepakojuma ražošanas kompānijas „Smurfit Kappa Group” uzņēmums Latvijā „Smurfit Kappa Baltic” atklājis jauno ražotni „NP Properties” industriālajā parkā „NP Jelgavas Biznesa Parks”, kas atrodas agrākā RAF teritorijā. Jaunās ražotnes atklāšanā piedalījās arī „Smurfit Kappa Group Baltic” reģionālais direktors Ole MØller un Dānijas vēstnieks Latvijā Arnold Skibsted.

Plānots, ka atklātajā ražotnē gada laikā tiks saražoti 10 milj. kv.m gofrētā kartona, kas ir viens no dabai draudzīgākajiem iepakojuma materiāliem. „Smurfit Kappa Baltic” ražotnes izveidē „NP Properties” ieguldījis 400 tūkst.latuPērn „Smurfit Kappa Baltic” un lielākais Latvijā industriālo parku attīstītājs „NP Properties” noslēdza ilgtermiņa sadarbības līgumu par ražošanas telpu izveidi un iznomāšanu industriālajā parkā „NP Jelgavas Biznesa Parks”, kas ir viens no lielākajiem rekonstruētajiem industriālajiem parkiem Latvijā un atrodas agrākās rūpnīcas RAF teritorijā. Jaunās ražotnes izveidē „NP Properties” ieguldījis ap 400 tūkst.latu. Kopējā ražotnes platība ir 2,5 tūkst. kv.m un tiek plānots, ka darbu tajā uzsāks 50 darbinieki.

Elita Moiseja, SIA „NP Properties” izpilddirektore: „Patiess gandarījums, ka rekonstruētajā RAF pamazām atdzimst ražošana! Mazāk nekā gada laikā esam jau iznomājuši ap 20 tūkst.kv.m ražošanas, noliktavu un biroju telpas, kas ir 1/5 daļa no kopējās iznomājamās platības. Tas ir ļoti labs rādītājs. „Smurfit Kappa Baltic” ir viena no desmit kompānijām, kas veiksmīgi uzsākušas darboties „NP Jelgavas Biznesa Parkā”.”
Šo gadu laikā „NP Properties” ir izveidojusies ļoti veiksmīga sadarbība ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA), ar kuras starpniecību „NP Jelgavas Biznesa Parku” par savu mājvietu izvēlējās „Smurfit Kappa Baltic”.

Andris Ozols, LIAA direktors: „„NP Jelgavas Biznesa parks” ir labs piemērs, kā Padomju laiku rūpnīca atrod pielietojumu un pārtop modernā industriālajā parkā. Parka stratēģiski izdevīgā atrašanās vieta un tajā ieguldītās investīcijas ir nodrošinājušas ērtu un izdevīgu uzņēmējdarbības vidi, ko izvēlas ne tikai pašmāju, bet arī ārvalstu uzņēmēji. No tā lielākā ieguvēja ir Jelgavas pilsēta, tās tautsaimniecība un iedzīvotāji, kuriem tiek radītas jaunas darbavietas. „Smurfit Kappa Baltic” ir pirmā kompānija, kuru LIAA piesaistījusi bijušās RAF rūpnīcas teritorijai.”

„Smurfit Kappa Baltic” saražotās produkcijas galvenais noieta tirgus - Latvija
SIA „Smurfit Kappa Baltic” ir meitas uzņēmums Dānijas kompānijai AS, kas savukārt ietilpst „Smurfit Kappa Group”. Tā ir vadošā iepakojuma ražotāja Eiropā.

Jānis Vilmanis, SIA „Smurfit Kappa Baltic” jaunās ražotnes vadītājs: „Baltija ir viens no mūsu produkcijas visstraujāk augošajiem noieta tirgiem. Līdz šim Latvijā mūsu produkcija tika importēta. Tādēļ, lai samazinātu loģistikas un ražošanas izmaksas, izvēlējāmies izveidot „Smurfit Kappa Group” pārstāvniecību Latvijā.
Jaunajā ražotnē plānots gadā saražot 10 milj. kv.m gofrētā kartona, kas ir viens no dabai draudzīgākajiem materiāliem. Gofrētā kartona iepakojums tiek izmantots dažādās industriālās nozarēs, sākot ar pārtikas un beidzot ar metālapstrādes produktiem.”

Kopumā uzņēmumam „Smurfit Kappa Group” ir aptuveni 400 filiāles, kas izvietotas vairāk nekā 20 Eiropas valstīs, 9 Latīņamerikas valstīs, Kanādā, Singapūrā, ASV un Dienvidāfrikā. Tā ir viena no lielākajām iepakojuma ražošanas kompānijām Eiropā.

Dāņu uzņēmums specializējas augstas kvalitātes iepakojuma ražošanā. No standarta iepakojuma ar flekso druku līdz liela izmēra iepakojumam, kā arī sarežģītākiem ofseta drukas un preprinta materiāliem. Latvijā uzņēmums nodarbosies ar gofrētā kartona izstrādājumu un materiālu ražošanu.

Informāciju sniedza:
„Smurfit Kappa Baltic” pārstāvis
Jānis Vilmanis

„NP Properties” izpilddirektore
Elita Moiseja

Informāciju sagatavoja:
Signe Znotiņa
T: 7358924, 26440185


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Eleving Group IPO tuvojas noslēgumam

Otrdien, 8. oktobrī, noslēgsies Latvijā dibinātās finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupas Eleving Group sākotnējais publiskais akciju piedāvājums (IPO). Investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses