Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Ārlietu ministrs: augsto izmaksu dēļ daļa ražotņu var pamest Latviju

Latvijā pieaugušo izmaksu dēļ daļa ražotāju varētu pārcelt ražotnes uz ārvalstīm, ceturtdien laikrakstā "Dienas Bizness" publicētā intervijā pieļauj jaunieceltais ārlietu ministrs Māris Riekstiņš.

"Var rasties situācija, kad darba algu pieaugumu prasa visi, un Latvijā vairs nav izdevīgi kaut ko ražot. Izmaksas šeit ražotajai produkcijai nupat ir tik lielas, ka ir grūti konkurēt starptautiskajā tirgū - tā ir pamatproblēma," teicis Riekstiņš un niorādījis, ka arī valsts institūcijās ir jādomā par darba ražīgumu, par to, vai tiešām visās ministrijās ir vajadzīgi tik daudz ierēdņu.

Jautāts, vai pastāv risks, ka ražotāji nevis domās, kā palielināt darba ražīgumu Latvijā, bet gan pārvietos ražotnes uz citu valsti, kur izmaksas ir mazākas, Riekstiņš atzinis, ka daļa uzņēmēju to varētu izdarīt, taču ne jau visi. "To var izdarīt tie, kas uz to ir spējīgi. Ne jau visi uzņēmumi var atļauties pārvietot savas ražotnes - to var lielie uzņēmumi, bet mazajiem tas varētu būt apgrūtinoši," viņš sacījis.

Pēc Centrālās statistikas pārvaldes datiem, inflācija oktobrī ir sasniedza 13,2%, kas ir augstākais rādītājs kopš 1996.gada beigām. Vienlaikus Latvijā strauji aug darba algas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pozitīvas vēsmas kreditēšanā

Eiropas Centrālās bankas (ECB) sāktā procentu likmju samazināšana un ekonomikas dalībnieku noskaņojuma stabilizēšanās Latvijā šovasar iezīmējusi nelielu aktivizēšanos kreditēšanā. Savukārt noguldījumu...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses