Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Auto iztur vien nedaudz vairāk par garantijas termiņu

Jaunie auto un to sastāvdaļas jau projektēšanas stadijā tiek paredzēti tam, lai tie izturētu vien nedaudz vairāk par garantijas termiņu. Šāda situācija izveidojies konkurences, pašizmaksas un rezerves daļu tirgus dēļ, raksta Db.lv, atsaucoties uz Auto Bild.

Tam visam vēl esot jāpieliek klāt nemitīga tiekšanās pēc ekonomiskuma, ekoloģiskuma un augstāka komforta. Rezultātā automobiļiem esot arvien sarežģītāka elektroniskā vadība un mehāniskā daļa, kas savukārt novedis pie tā, ka mūsdienu automātiskā pārnesumkārba, līdzīgi kā viss auto, izrādās visai kaprīzs un ne īpaši ilgmūžīgs mehānisms, no kura «visu krējumu nosmeļ» pirmais īpašnieks.

Nākamajiem mašīnas lietotājiem tiekot tuvu resursa beigām nolietoti galvenie agregāti un gaidāmas neizbēgamas problēmas ar elektroniku.

Labāko moderno hidraulisko automātu resurss esot līdz 250-300 tūkstošiem kilometru. Līdzīgi esot ar DSG divsajūgu robotizētajām pārnesumkārbām. Konstruktīvo īpatnību dēļ visīsākais mūžs esot variatoriem, kuri parasti kalpojot nedaudz vairāk par 200 tūkstošiem kilometru.

Izdevums uzsver, ka pat šie norādītie skaitļi sasniedzami vien ar saudzīgu apiešanos un atbilstošām apkopēm, turklāt veiksmīgākajiem modeļiem.

Ikdienā, strādājot ar visdažādākajām transmisijām, Cēsu rūpnīcas Recro speciālistiem esot savs vērtējums par dažādu firmu automātisko pārnesumkārbu konstrukciju, raksta Db.lv. Salīdzinoši labi nostrādāti esot Audi, BMW un Lexus automāti. Diezgan labi nākotnē varētu būt arī KIA un Hyundai, kuri paši sākuši konstruēt transmisijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses