Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

"Autonams" jaunajā imobilaizeru "Skybrake" ražotnē ieguldījis 500 tūkstošus eiro

Automobiļu pretaizdzīšanas sistēmu un signalizāciju ražotājs "Autonams" jaunajā imobilaizeru "Skybrake" ražotnē Rīgā ieguldījis 500 tūkstošus eiro (351 tūkstoti latu), aģentūrai BNS pavēstīja "Autonama" valdes loceklis Edvīns Panders.

Viņš prognozēja, ka ar jaunās ražotnes kapacitāti šogad tiks saražoti 60 tūkstoši pašmāju imobilaizeru, no kuriem 90% tiek eksportēti uz ārvalstīm. Pašreiz "Autonams" pretaizdzīšanas iekārtas eksportē uz Krieviju, Ukrainu, Baltkrieviju, Lietuvu un Igauniju, veidojot 30% no kompānijas eksporta, bet šogad plānots attīstīt jaunus noieta tirgus Čehijā, Slovākijā un Polijā. Savukārt atlikušie 10% tiek uzstādīti automašīnām Latvijā.

"Pēdējo gadu laikā "Skybrake" noieta tirgus pieaudzis vairākkārt, bet mūsu ražošanas kapacitāte nespēja nodrošināt arvien pieaugušo pieprasījumu, tādēļ bija jāizveido jauna rūpnīca. Tas ļaus mums būtiski palielināt ražošanas jaudas," skaidroja kompānijas valdes loceklis.

Viņš arī minēja, ka 2005.gadā "Autonams" saražoja 10 tūkstošu, bet pērn 32 tūkstošus imobilaizeru.

Viņš norādīja, ka vienlaikus ar imobilaizeru ražošanu jaunajā rūpnīcā "Autonams" plāno izstrādāt uzlabotus un pilnīgi jaunus pretaizdzīšanas iekārtu "Skybrake" produktus.

"Autonama" jaunā ražotne atrodas Rīgā, agrākās rūpnīcas "Alfa" teritorijā. Tā platība ir 200 kvadrātmetru.

Uzņēmums "Skybrake" imobilaizeru ražošanu sāka 2004.gadā, "Autonamam" pieder tiesības veikt auto pretzagšanas marķēšanu Baltijas valstīs. "Autonams" kopš darbības sākšanas 1994.gadā ar pretaizdzīšanas iekārtām ir aprīkojis vairāk nekā 30,2 tūkstošus automašīnu un marķējis vairāk nekā 42 tūkstošus automašīnu.

"Autonams" pērn strādājis ar 2,3 latu apgrozījumu, kas ir par 92% vairāk nekā 2005.gadā, uzņēmums pieder divām privātpersonām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses