Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

"Cēsu alus" ievieš tirgū "Ulmaņlaiku kvasu"

A/s Cēsu alus sācis tirgot Ulmaņlaiku kvasu, otrdien informēja kompānija. Raudzētais maizes kvass pagaidām tiks brūvēts Cēsu alus mātes kompānijas _Olvi Oyj _grupas uzņēmumā Lidskoje pivo Baltkrievijā, bet, pārņemot Baltkrievijas pieredzi un sasniedzot noteiktus apjomus, kvasa ražošana ar laiku tiks uzsākta arī Cēsīs, sola uzņēmums.

Šogad uzņēmums plāno pārdot aptuveni miljonu litru kvasa.

Cēsu alus norāda, ka kvasa segmentam Latvijas tirgū ir nozīmīga vieta starp bezalkoholiskajiem dzērieniem. Patlaban Latvijas kvasa tirgu var sadalīt divās daļās - raudzētie kvasi un neraudzētie kvasi. Raudzētā kvasa īpatsvars tirgū, pēc Cēsu alus informācijas, ir ievērojami mazāks, jo lielākā daļa tirgū esošo kvasu ir ražoti, izmantojot iesala ekstraktu, nevis gatavoti dabīgā rūgšanas procesā. Uzņēmums izvēlējies tirgot otro.

Produktam dots nosaukums Ulmaņlaiku kvass. "Neraugoties uz to, ka Ulmaņlaiku periods netiek viennozīmīgi vērtēts no Latvijas vēstures ekspertu viedokļa, tieši Ulmaņlaiki lielai sabiedrības daļai saistās ar pārtikas produktu augstvērtīgu garšu un kvalitāti," lēmumu izvēlēties šādu nosaukumu pamato Cēsu alus, atzīstot, ka tas ir ambiciozs.

Kā piebilst uzņēmums, kvasā var būt līdz 0,5% alkohola, tiesa, dabiskas rūgšanas gaitā radies iespējamais alkohola procents nepadarot to par alkoholisku dzērienu, līdz ar to uz Ulmaņlaiku kvasu neattiecas alkoholiskajiem dzērieniem noteiktie ierobežojumi par produkta atrašanās vietu un tirdzniecības aizliegumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses