Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

"Cēsu alus" uzsāk sidra ražošanu Cēsīs

Ieguldot 400 000 latu tehnoloģiju un ražošanas jaudu paplašināšanā, _Cēsu alus _ražotnē Cēsīs ir uzstādītas vīna pieņemšanas tvertnes, kas nodrošina sidra ražošanas procesu, līdz ar to kopš šī gada marta uzņēmuma pārstāvētā sidra zīmola _Fizz _ražošana skārdenēs notiek Cēsīs.

Līdz šim Fizz pēc Cēsu alus receptūras un pasūtījuma tika ražots Olvi Oyj grupas ražotnē Igaunijā, Dienu informēja uzņēmuma sabiedrisko attiecību speciāliste Agita Baltbārde. Šajā ražošanas koncernā ietilpst arī Cēsu alus.

Kā skaidro uzņēmums, jaunās iekārtas ļauj arī paplašināt dzērienu klāstu, kas tiek gatavoti uz vīna bāzes. Maijā Cēsu alus iecerējis papildināt sidra segmentu ar jaunu dzērienu.

Atsaucoties uz The Nielsen Company datiem, Cēsu alus norāda, ka kopš 2008.oktobra Fizz ieņem līderpozīcijas Latvijas sidra tirgū. Latvijas tirgū gan sidra segments ir būtiski mazāks nekā pārējās Baltijas valstīs, uzver uzņēmums, skaidrojot to ar nekonkurētspējīgās nodokļu likumdošanas ietekmi - Latvijā akcīzes nodoklis sidram ir divas reizes augstāks nekā Igaunijā un vairāk nekā trīs reizes augstāks nekā Lietuvā.

Sidra ražošanas paplašināšanu Cēsu alus raksturo kā secīgu soli uzņēmuma attīstībā, jo ražošanas jaudu palielināšana ļauj pilnvērtīgi un efektīvi noslogot pēnr uzstādīto skārdeņu pildīšanas līniju. Uzņēmums atgādina, ka šogad tirgū tiek piedāvāti divi jauni produkti skārdenes iepakojumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses