Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

"Getliņos" no nākamās nedēļas "saimniekos" jēru ganāmpulks

No nākamās nedēļas, 24.maija, atkritumu poligonā _Getliņi _neaktīvās teritorijas apsaimniekos 100 jēru ganāmpulks, informēja uzņēmums. Aitas, ēdot zāli, uzturēs šīs teritorijas vizuāli skaistas un sakārtotas, bet poligona apsaimniekotāji taupīs videi svarīgos elektroenerģijas resursus un citus resursus, kas nepieciešami, lai regulāripļautu un uzturētu teritoriju kārtībā, skaidro poligons.

Lēmums par ganāmpulka iegādi tika pieņemts pēc konsultācijām ar dzīvnieku ekspertiem un rūpīgas situācijas izvērtēšanas, piebilst uzņēmums.

Getliņi norāda, ka tādējādi tiek sperts nozīmīgs solis eko-saimniecības virzienā. Jēru ganāmpulka uzturēšanās poligona teritorijās kā ganībās, pēc paša uzņēmuma norādītā, esot unikāla pieredze Eiropas poligonu vidū.

24.maijā notiks jēru pirmo ganību atklāšanas pasākums.

Iepriekš Getliņu pārstāvji skaidroja, ka aitu audzēšanai nolemts pievērsties, lai samazinātu izdevumus zāles pļaušanai poligona teritorijā. "Mums pastāvīgi jāpļauj 40 hektāri apsegtās izgāztuves daļas. Šo kalnu un to nogāzes ir ļoti smagi nopļaut, turklāt zāles pļaušanas tehnika pastāvīgi lūst," BNS skaidrojis uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Imants Stirāns. Rudenī aitas tiktu nodotas kaušanai.

I.Stirāns uzsvēra, ka izaudzēto aitu gaļa būs ēdama un tai nekādi nekaitēs poligonā esošie atkritumi.

Jau vēstīts, ka šogad Getliņos iecerēts arī jauns projekts - elektroenerģijas ražošanas procesā radītā siltuma izmantošana tomātu audzēšanai poligona teritorijā.

SIA Getliņi EKO apsaimnieko atkritumu poligonu Getliņi Rīgas rajonā, Stopiņu novadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Paaudzes krāj atšķirīgi

Pēdējos gados Baltijas valstīs privātpersonu veiktie investīciju apjomi ir auguši gan ieguldītāju skaita, gan iemaksāto apjomu ziņā. Investīciju jomā paaudžu izvēlēs gan pastāv būtiskas atšķirības.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses