Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

“Grindeks” peļņa pirmajā ceturksnī pieaugusi divas reizes

Farmācijas koncerns “Grindeks” šī gada pirmajos trīs mēnešos strādājis ar tīro peļņu 3,5 miljonu latu apmērā, kas ir divas reizes vairāk nekā pērnā gada attiecīgajā laikā, informēja kompānijā.Koncerna apgrozījums gada pirmajos trīs mēnešos sasniedza 17 miljonus latu, kas ir par 5,1 miljonu latu jeb 43% vairāk nekā 2007.

gada pirmajā ceturksnī. Pēc “Grindeks” valdes priekšsēdētāja Jāņa Romanovska stāstītā, būtiskāko peļņas pieaugumu devusi “Grindeks” gatavo zāļu pārdošanas apjomu palielināšanās par 48%, ko savukārt ietekmējis fakts, ka februārī un martā Krievijas uzņēmums “Farmastandart” iepircis no uzņēmuma ievērojamu produkcijas apjomu noliktavas rezervju izveidei un Krievijas zāļu izplatīšanas tīklu sākotnējā pieprasījuma nodrošināšanai.“Grindeks” vadītājs prognozē, ka nākošajos ceturkšņos pārdošanas pieauguma tempi salīdzinoši nebūs tik lieli.Vienošanos ar “Farmstandart” uzņēmums noslēdza šā gada sākumā. No 2008.gada 1.februāra Krievijas kompānijai ir dotas ekskluzīvas “Grindeks” oriģinālpreparāta “Mildronāts” pārdošanai un virzībai Krievijas teritorijā. Pozitīvi “Grindeks” pelņas rādītājus ietekmējis arī aktīvo farmaceitisko vielu eksports, kas šā gada pirmajā ceturksnī sasniedza 1,2 miljonus latu, līdzīgi kā 2007.gada pirmajos trīs mēnešos.Uzņēmuma aktīvo farmaceitisko vielu piedāvājumā vispieprasītākie produkti ir ftorafūrs, zopiklons, oksitocīns, rilmenidīns un jaunais veterinārais produkts — detomidīns. Ar zopiklona un oksitocīna eksportu “Grindeks” ieguvis 35% pasaules tirgus, bet detomidīna pārdošana Eiropas Savienības (ES) valstīs veido 49% no ES tirgus, aplēsis “Grindeks”.“Grindeks” galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. Uzņēmums specializējas sirds un asinsvadu, centrālo nervu sistēmu ietekmējošo un pretvēža medikamentu terapeitiskajās grupās. “Grindeks” koncernā ietilpst četri meitas uzņēmumi Latvijā, Igaunijā un Krievijā, bet pārstāvniecības un pārstāvji strādā 14 valstīs. Uzņēmuma produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 40 valstīm un veido 92% no kopējā apgrozījuma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pozitīvas vēsmas kreditēšanā

Eiropas Centrālās bankas (ECB) sāktā procentu likmju samazināšana un ekonomikas dalībnieku noskaņojuma stabilizēšanās Latvijā šovasar iezīmējusi nelielu aktivizēšanos kreditēšanā. Savukārt noguldījumu...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses