Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

"Grindeks" piegādā oksitocīnu globālam veselības projektam

A/s Grindeks izvēlēta par sadarbības partneri aktīvās farmaceitiskās vielas (AFV) oksitocīna ražošanā un piegādē globālā projektā "Oxytocin in Uniject", ko organizē vispasaules organizācija PATH un Argentīnas farmaceitiskais uzņēmums Instituto Biológico Argentino S.A.I.C. (BIOL).

Kā savā paziņojumā norāda kompānija, "Oxytocin in Uniject" ir inovatīvs produkts - vienreiz lietojama šļirce ar tajā jau iepildītu oksitocīna devu. Šāda produkta izstrāde ir viena no globālās veselības aizsardzības iniciatīvām, kuras mērķis ir būtiski samazinās sieviešu mirstību galvenokārt jaunattīstības valstīs.

PATH un BIOL projektā sadarbojas kopš 2004.gada. Tā ietvaros PATH izstrādāja Uniject šļirces principu, lai nodrošinātu zāļu vieglāku un drošāku injicēšanu, savukārt BIOL veica "Oxytocin in Uniject" gala produkta izpēti, izstrādi un reģistrāciju, piesaistot Grindeks kā AFV oksitocīna piegādātāju. Patlaban "Oxytocin in Uniject" reģistrēts Argentīnā, reģistrācija tiks turpināta gan Latīņamerikas, gan citās pasaules valstīs.

Turpinot uzsākto sadarbību, BIOL un Pasaules Veselības organizācija (PVO) uzaicinājusi Grindeks pilnveidot piegādātāju kvalitātes nodrošināšanas procesu un izstrādāt monogrāfiju oksitocīna kvalitātei. Projekta izpildes gaitā Grindeks izstrādāja monogrāfiju par oksitocīna kvalitāti, kuru PVO izmantos produkta kvalitātes novērtēšanā turpmākajos projektos.

Grindeks Aktīvo farmaceitisko vielu biznesa struktūras direktors Andris Jegorovs uzskata, ka dalība divos tik nozīmīgos globālās veselības aprūpes projektos ir visaugstākais novērtējums Grindeks aktīvo farmaceitisko vielu kvalitātei un profesionālajam veikumam monogrāfijas izstrādē. Pēc viņa vārdiem, tas sniedz iespējas uzņēmumam izvirzīties par lielāko oksitocīna substances ražotāju pasaulē.

2008.gadā aktīvo farmaceitisko vielu eksports sasniedza 5,1 miljonu latu, kas ir par 1,2 miljoniem latu vai 30,8% vairāk nekā 2007.gadā. Oksitocīns ir viena no pieprasītākajām Grindeks AFV, un ar tās eksportu uzņēmums, pēc paša norādītā, notur 35% pasaules tirgus.

PATH ir Veselībai Piemērotas Tehnoloģijas Programma (Program for Appropriate Technology in Health) ir starptautiska bezpeļņas organizācija, kura sadarbībā ar dažādiem valsts un privātā sektora partneriem nodrošina atbilstošas veselības tehnoloģijas un svarīgas stratēģijas galvenokārt attīstības valstīs un nabadzīgos reģionos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses