Trombīnu jeb gaļas līmi iegūst no liellopu un cūku gaļas un var izmantot gaļas gabalu savienošanai. Eiropas Parlamenta (EP) deputāti jau uzsvēruši, ka šādi gaļas produkti rada nepieļaujami augstu patērētāju maldināšanas risku. Tāpat pastāvētu augstāks infekcijas risks, jo gaļas gabalu savienošanas process ievērojami palielina virsmas platību, kas varētu būt inficēta ar baktērijām, tostarp, salmonellu. Turklāt savienošanas procesā ar trombīnu var izmantot auksto saistīšanu, nepievienojot sāli un pēc tam nekarsējot, tādējādi baktērijas šādā veidā var izdzīvot.
Diskusijas par trombīnu jeb gaļas līmi aktualizējās pēc tam, kad Eiropas Komisija (EK) bija ierosinājusi iekļaut liellopu un cūkgaļas trombīnu Eiropas Savienības (ES) pārtikas piedevu sarakstā. Tiesa, EP nesen ar nelielu balsu vairākumu šo lēmumu apturēja, skaidrojot, ka tas nenodrošinātu pietiekamu patērētāju aizsardzību.